Juustokeitto ja voitaikinakierteet - Reseptit - Ilta-Sanomat

Juustokeitto ja voitaikinakierteet

31.3.2006 15:20

Ainekset

  • Juustokeitto:

  • 1

    sipuli

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • tilkka öljyä

  • 2 rkl

    vehnäjauhoja

  • 1 l

    kana-/kasvilientä

  • 150 g

    juustoa (sinihome- tai emmentaljuustoa)

  • 2 dl

    ruokakermaa

  • suolaa

  • valkopippuria

  • Voitaikinakierteet:

  • 1 pkt

    voitaikinalevyjä

  • 1

    muna

  • 2-3 rkl

    viismaustetta tai garam masalaa

  • juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Juustokeitto: Kuullota sipulit öljyssä kattilassa ja lisää jauhot. Kypsennä muutaman minuutin ajan, kuitenkaan ruskistamatta niitä. Kaada kanaliemi joukkoon ja sekoita niin, että liemi suurustuu. Lisää kerma sekä raastettu juusto keittoon ja sekoita keittoa miedolla lämmöllä kunnes juusto on sulanut. Lisää ripaus muskottipähkinää. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja valkopippurilla. Voitaikinakierteet: Anna voitaikinan sulaa hetki huoneenlämmössä. Voitele levy kananmunalla ja ripottele päälle maustetta sekä juustoraastetta. Nosta päälle toinen levy ja leikkaa taikina sentin levyisiksi tangoiksi ja kierrä päitä vastakkaisiin suuntiin niin, että taikina kääntyy spiraaliksi. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Reseptit: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit