Ahvenanmaan pannukakku ja rusinasoppa

Ahvenanmaan pannukakku ja rusinasoppa

Ainekset

Pannukakku:
3 dl
valmista riisi- tai mannapuuroa
8 dl
maitoa
5 dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa
1 tl
suolaa
1-2 rkl
sokeria
1 tl
kardemummaa tai kanelia
Rusinasoppa:
1,5 l
vettä
250 g
rusinoita
1,5 dl
sokeria
2
kanelitankoa
2 rkl
perunajauhoja
0,5 dl
kylmää vettä

Valmistusohjeet

  1. Ahvenanmaan pannukakku:
    Sekoita kulhossa maito, jauhot, kananmunat sekä mausteet. Anna turvota 30 minuuttia ja sekoita joukkoon puuro. Kaada seos pellille tai uunivuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia ja kunnes pannukakun pinta on kauniin kullan ruskea.

    Rusinasoppa:
    Laita rusinat kiehumaan veteen, jossa on mukana kanelitanko ja sokeri. Anna kiehua kunnes rusinat ovat pehmeän pulleita. Sekoita soppaan vesitilkkaan sekoitetut perunajauhot. Poista kanelitanko. Kaada valmis soppa tarjoilukulhoon ja ripottele päälle sokeria kuorettumisen estämiseksi.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää