Kahvimarinoitu lammas ja kahvi-pippurikastike

Kahvimarinoidun lampaan kruunaa kahvi-pippurikastike.

8.4.2006 17:03

Ainekset

  • <b>Lampaanpaisti:</b>

  • 3 kg

    lampaanpaisti

  • 10

    valkosipulinkynttä

  • merisuolaa

  • mustapippuria

  • 2

    oksaa rosmariinia

  • 2 dl

    tuoretta kahvia

  • 0,5 dl

    oliiviöljyä

  • <b>Kahvipippurikastike:</b>

  • 1

    sipuli

  • 1 rkl

    erilaisia pippureita

  • 1 tl

    suolaa

  • 1

    valkosipulinkynsi murskattuna

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • 0,5 dl

    vahvaa kahvia

  • 6 dl

    paistolientä

  • 3 rkl

    voita

Valmistusohjeet

  1. Kahvimarinoitu lampaanpaisti: Tee terävän veitsen kärjellä paistiin pieni viiltoja ja laita niihin puolikkaita valkosipulin kynsiä. Hiero paistin pintaan suolaa ja pippuria sekä hienonnettua rosmariinia. Nosta paisti uunipannuun tai -vuokaan. Sekoita kahvi ja oliivi öljy ja valele paisti seoksella. Kaada loput kahvista uunipannuun.

  2. Paista lammasta 130 asteisessa uunissa noin 3,5 tuntia tai kunnes paistolämpömittari näyttää 65 astetta. Valele paistia vuokaan kertyvällä liemellä paiston aikana. Jos lientä ei ole tarpeeksi, lisää pannuun hieman kahvia. Nosta paisti pois uunista ja siivilöi liemi.

  3. Kahvipippurikastike: Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia öljyssä kasarissa ja laita sivuun. Paahda pippureita paistinpannulla ja lisää ne sipuleiden joukkoon. Lisää liemi ja kahvi. Keitä, kunnes liemestä on puolet jäljellä. Siivilöi ja vatkaa kastikkeeseen voi. Tarkista maku. Reseptit: Teresa Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit