Kahvimarinoitu lammas ja kahvi-pippurikastike

Kahvimarinoidun lampaan kruunaa kahvi-pippurikastike.

Ainekset

Lampaanpaisti:
3 kg
lampaanpaisti
10
valkosipulinkynttä
merisuolaa
mustapippuria
2
oksaa rosmariinia
2 dl
tuoretta kahvia
0,5 dl
oliiviöljyä
Kahvipippurikastike:
1
sipuli
1 rkl
erilaisia pippureita
1 tl
suolaa
1
valkosipulinkynsi murskattuna
1 rkl
oliiviöljyä
0,5 dl
vahvaa kahvia
6 dl
paistolientä
3 rkl
voita

Valmistusohjeet

  1. Kahvimarinoitu lampaanpaisti:
    Tee terävän veitsen kärjellä paistiin pieni viiltoja ja laita niihin puolikkaita valkosipulin kynsiä. Hiero paistin pintaan suolaa ja pippuria sekä hienonnettua rosmariinia. Nosta paisti uunipannuun tai -vuokaan. Sekoita kahvi ja oliivi öljy ja valele paisti seoksella. Kaada loput kahvista uunipannuun.
  2. Paista lammasta 130 asteisessa uunissa noin 3,5 tuntia tai kunnes paistolämpömittari näyttää 65 astetta. Valele paistia vuokaan kertyvällä liemellä paiston aikana. Jos lientä ei ole tarpeeksi, lisää pannuun hieman kahvia. Nosta paisti pois uunista ja siivilöi liemi.
  3. Kahvipippurikastike:
    Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia öljyssä kasarissa ja laita sivuun. Paahda pippureita paistinpannulla ja lisää ne sipuleiden joukkoon. Lisää liemi ja kahvi. Keitä, kunnes liemestä on puolet jäljellä. Siivilöi ja vatkaa kastikkeeseen voi. Tarkista maku.

    Reseptit: Teresa Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää