Reseptit

Kotijuustolla kuorrutettua kalkkunaa ja pestoperunasosetta

Ainekset

Kalkkuna:
700 g
kalkkunanrintaa
1 rasia
perinteistä kotijuustoa
1 rkl
hunajaa
suolaa
valkopippuria
tilkka öljyä
Pesto-perunasose:
400 g
kuorittuja perunoita
1,5 dl
maitoa
3 rkl
valmista pestokastiketta
suolaa
valkopippuria
Pesto:
1
ruukku basilikaa
1
ruukku persiljaa
0,7 dl
oliiviöljyä
3 rkl
pinjansiemeniä
1
valkosipulinkynsi
hieman parmesanjuustoa

Valmistusohjeet

  1. Kotijuustolla kuorrutettua kalkkunaa:
    Leikkaa kalkkunasta kahdeksan ohutta n. 1 cm paksua viipaletta. Paista viipaleet nopeasti öljyssä molemmin puolin ja aseta uunivuokaan. Sivele viipaleet hunajalla ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Leikkaa tuorejuustosta 1 cm paksut viipaleet ja aseta kalkkunaviipaleiden päälle. Loppukypsennä 180 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
     
    Pesto-perunasose:
    Keitä perunat kypsiksi ja valuta hyvin. Murskaa ne kattilassa esim. puukauhalla.
    Lisää joukkoon lämmin maito ja pestokastike. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Sekoita sähkövatkaimella kunnes sose on tasaista ja kuohkeaa.
     
    Pesto:
    Soseuta kaikki raaka-aineet tehosekoittimessa tai huhmareessa kunnes seos on sileää.

    Reseptit: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää