Kotijuustolla kuorrutettua kalkkunaa ja pestoperunasosetta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kotijuustolla kuorrutettua kalkkunaa ja pestoperunasosetta

8.4.2006 17:11

Ainekset

  • Kalkkuna:

  • 700 g

    kalkkunanrintaa

  • 1 rasia

    perinteistä kotijuustoa

  • 1 rkl

    hunajaa

  • suolaa

  • valkopippuria

  • tilkka öljyä

  • Pesto-perunasose:

  • 400 g

    kuorittuja perunoita

  • 1,5 dl

    maitoa

  • 3 rkl

    valmista pestokastiketta

  • suolaa

  • valkopippuria

  • Pesto:

  • 1

    ruukku basilikaa

  • 1

    ruukku persiljaa

  • 0,7 dl

    oliiviöljyä

  • 3 rkl

    pinjansiemeniä

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • hieman parmesanjuustoa

Valmistusohjeet

  1. Kotijuustolla kuorrutettua kalkkunaa: Leikkaa kalkkunasta kahdeksan ohutta n. 1 cm paksua viipaletta. Paista viipaleet nopeasti öljyssä molemmin puolin ja aseta uunivuokaan. Sivele viipaleet hunajalla ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Leikkaa tuorejuustosta 1 cm paksut viipaleet ja aseta kalkkunaviipaleiden päälle. Loppukypsennä 180 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.   Pesto-perunasose: Keitä perunat kypsiksi ja valuta hyvin. Murskaa ne kattilassa esim. puukauhalla. Lisää joukkoon lämmin maito ja pestokastike. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Sekoita sähkövatkaimella kunnes sose on tasaista ja kuohkeaa.   Pesto: Soseuta kaikki raaka-aineet tehosekoittimessa tai huhmareessa kunnes seos on sileää. Reseptit: Henri Alén

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit