Ratatouille ja munakoisokaviaari

Ainekset

Ratatouille eli kasvispata:
2
sipulia
2
punaista paprikaa
2
vihreää paprikaa
2
pientä munakoisoa
2
pientä kesäkurpitsaa
1 prk
kuorittuja tomaatteja
1 prk
tomaattimurskaa
1
laakerilehti
5-8
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
2
oksaa persiljaa
1 tl
kuivattua timjamia tai 1 rkl tuoretta
1 tl
kuivattua rosmariinia tai 1 rkl tuoretta
valkopippuria
suolaa
Munakoisokaviaari:
2
keskikokoista munakoisoa
4
valkosipulinkynttä
1 tl
rosmariinia
1 tl
timjamia
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
2
tomaattia kaltattuna ja kuutioituna
puolikkaan sitruunan mehu
2 rkl
hienonnettua persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Ratatouille eli kasvispata
    Paloittele kasvikset noin 2 cm:n paksuisiksi, tasakokoisiksi kuutioiksi. Kuullota sipulit ja munakoisot oliiviöljyssä. Lisää muut aineet joukkoon ja hauduta kannen alla noin 30 minuuttia alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen. Tarkista maku ja tarjoile.
    Ratatouillen voi tarjoilla sellaisenaan joko kuumana tai kylmänä, mutta se sopii hyvin myös grillatun kalan tai lihan lisukkeeksi.

    Munakoisokaviaari:
    Halkaise munakoisot ja vedä leikkuupintoihin terävällä veitsellä ristiviiltoja. Hiero munakoisojen leikkuupintoihin valkosipulia, suolaa ja pippuria, yrttejä sekä oliiviöljyä. Paahda munakoisoja 200 asteisessa uunissa 30-40 min. Kaavi kypsä sisus mahdollisimman tarkkaan työlaudalle. Hienonna sitä rouheasti veistellä ja laita lävikköön valumaan hetkeksi. Sekoita munakoisohakkelukseen kulhossa tomaattikuutiot, sitruunamehu ja persiljaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoile hyvän leivän kera.

    Reseptit: Antti Vahtera

Kommentit

    Näytä lisää