Ruismenu

20.4.2006 21:53

Ainekset

  • Ruisleipäset:

  • 4

    viipaletta ruisleipää

  • 100 g

    kotijuustoa

  • ohuita paistisiivuja

  • yrttejä koristeluun

  • Ruisgratinoitu siika:

  • 4

    siikafileetä

  • 1 dl

    parmesanjuustoa

  • ruisleipää

  • 0,5 dl

    kalalientä

  • basilikaa ja persiljaa

  • mustapippuria

  • suolaa

  • voita paistamiseen

  • Sitruunaperunat:

  • 500 g

    pieniä perunoita

  • 1

    raastetun sitruunan kuori

  • 2

    sitruunan mehu

  • 0,5 dl

    oliiviöljyä

  • 3 rkl

    hunajaa

  • suolaa

  • pippuria

  • Rukiinen kuningatarherkku:

  • 8

    moniviljaruisleipäviipaletta

  • 0,5 dl

    fariinisokeria

  • 2 rkl

    voita

  • 1 tl

    kanelia

  • 5 dl

    pakastemarjoja esim. mustikka, mansikka ja vadelma

  • 1 prk

    maitorahkaa

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 1 tl

    vaniljasokeria

Valmistusohjeet

  1. Ruisleipäset: Leikkaa muotilla ruisleivästä ympyröitä. Paahda ympyrät kuumalla ja kuivalla pannulla niin, että saavat väriä. Leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi ja puolita viipaleet. Nosta leiville juustopalat, paistiviipaleet ja koristele yrteillä. Ruisgratinoitu siika: Pehmennä ruisleipä kalaliemessä. Sekoita parmesaanijuusto, yrtit, mausteet ja pehmeä ruisleipä keskenään tehosekoittimessa. Puhdista siikafileet ruodoista. Mausta siika suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla pannulla nahkapuoli nopeasti rapeaksi. Nosta fileet uunipellille nahkapuoli ylöspäin. Levitä ruisleipäseos paistuneen nahkan päälle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10 min. Sitruunaperunat: Kuori perunat. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehut. Nosta perunat uunivuokaan ja kaada päälle sitruunoiden mehu, raastettu kuori, öljy, hunaja ja mausteet. Paista uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Rukiinen kuningatarherkku: Rouhi ruisleipä tehosekoittimessa hienoksi. Paista sitä kuumalla pannulla voissa ja fariinisokerissa hetki. Keitä marjat nopeasti kattilassa kuumaksi. Mausta halutessasi sokerilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se rahkaan. Mausta vaniljasokerilla. Nostele ruisleipä annosastiaan, päälle marjoja ja rahka-kermaa. Reseptit: Sanna Miettunen ja Teresa Välimäki

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit