Juustoiset jauhelihapihvit ja juuresmuusi

Jauhelihapihvit ja juuresmuusi ovat maistuvaa ja helppotekoista kotiruokaa.

Ainekset

Juustoiset jauhelihapihvit:
400 g
sika-nautajauhelihaa
1
muna
2 rkl
ranskankermaa
1,5 dl
juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
Juuresmuusi:
1
palsternakka
3
perunaa
2
porkkanaa
2 rkl
voita
1,5 dl
rasvatonta maitoa
tilkka hunajaa
suolaa maun mukaan
valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Juustoiset jauhelihapihvit:
    Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Muotoile kosteilla käsillä pulliksi. Taputtele pullat pihveiksi leivinpaperin päällä.

    Paista pihvejä 170-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, riippuen pihvien koosta.

  2. Juuresmuusi:
    Kuori perunat ja juurekset. Pilko rouheasti ja keitä kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä. Valuta hyvin lävikössä.

    Lämmitä maito ja voi kattilassa. Kaada joukkoon juurekset ja soseuta esimerkiksi perunamurskaimella. Mausta sose hunajalla, suolalla ja valkopippurilla.

    Reseptit: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää