Kylmä avokadokeitto ja hedelmäsalaatti

Kylmän avokadokeiton jälkeen maistuu hunajainen hedelmäsalaatti.

Ainekset

Kylmä avokadokeitto:
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
oliiviöljyä
3
avokadoa
1
sitruunan mehu
1
appelsiinin mehu
2 dl
hyvää kanalientä
4 dl
vichyä
suolaa
cayennepippuria
3 rkl
makeaa chilikastiketta
ripaus sokeria
2
tomaattia
Hunajainen hedelmäsalaatti:
1
ananas
2
appelsiinia
1
sitruuna
1
banaania
2 dl
hunajaa
1 dl
vettä
1
vaniljatanko
0,5 l
vaniljajäätelöä

Valmistusohjeet

  1. Kylmä avokadokeitto:
    Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit pehmeiksi oliiviöljyssä. Kuori avokadot ja poista kivi. Mittaa kaikki aineet tomaatteja lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja soseuta keitto tasaiseksi.

    Mausta ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa nestettä, jos haluat keitosta ohuempaa.

    Kalttaa ja kuutioi tomaatit. Tarjoile hyvin jäähdytetty keitto tomaattikuutioiden ja hyvän leivän kanssa.

  2. Hunajainen hedelmäsalaatti ja jäätelöä:
    Mittaa kattilaan hunaja, vesi ja halkaistu vaniljatanko sekä sen siemenet. Kuumenna välillä sekoitellen. Anna hautua hetki ja nosta kattila liedeltä. Jäähdytä hieman. Kuori ja paloittele hedelmät ja sekoita ne kulhossa keskenään. Kaada joukkoon hunajaliemi ja anna salaatin maustua hetki. Tarjoile vaniljajäätelön kera.

    Reseptit: Teresa Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää