Nizzan salaatti ja kurkku-jogurttikeitto

Ainekset

Nizzan salaatti:
2
ruukkua rapeaa salaattia
1 prk
tonnikalaa paloina
1
rasia kirsikkatomaatteja
1
punasipuli
2
avokadoa
2-3
keitettyä kananmunaa
6
keitettyä perunaa
varsikapriksia
kastike:
1 dl
oliiviöljyä
1 rkl
hunajaa
1 rkl
hunaja-omenaviinietikkaa
suolaa, mustapippuria
Kurkku-jogurttikeitto:
1 l
maustamatonta jogurttia
1
kurkku
1
valkosipulinkynsi
0,5 tl
chilijauhetta tai tuoretta chiliä
pala tuoretta inkivääriä
limetin mehu
1 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
valkopippuria
tuoretta basilikaa

Valmistusohjeet

  1. Nizzan salaatti:
    Huuhtele salaatti ja revi se haarukkapaloiksi. Lohko keitetyt perunat sekä kananmunat salaatin päälle. Leikkaa punasipuli renkaiksi ja paloittele pavut joukkoon. Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää nekin salaattiin. Poista avokadoista kivi ja kuoret. Viipaloi hedelmäliha. Valuta tonnikala ja lisää se sekä avokadoviipaleeet salaatin päälle. Viimeistele varsikapriksilla. Sekoita kaikki kastikkeen raaka-aineet hyvin keskenään ja tarkista maku. Kaada kastike salaatin joukkoon ja tarjoile salaatti hyvän leivän kera.

    Kurkku-jogurttikeitto:
    Paloittele kurkku ja kuori inkivääri. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen tai blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja kaada laseihin. Koristele tuoreella basilikalla ja limellä.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää