Pikaminestronekeitto ja teeleivät

Ainekset

Pikaminestrone:
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
porkkana
pala valkokaalia
3 rkl
tomaattipyreetä
1-1,5 l
lihalientä
1 dl
pakasteherneitä
100 g
palvikinkkua
1 dl
sydänmakaroneja
2 tl
kuivattua basilikaa
1 dl
tuoretta persiljaa
2 rkl
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
Teeleivät:
2 dl
graham- tai sämpyläjauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
2 dl
maitoa
2-3 rkl
öljyä
2 tl
kumminaa

Valmistusohjeet

  1. Pikaminestrone:
    Kuori ja suikaloi porkkanat ja sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lämmitä oliiviöljy kattilassa ja lisää porkkanat, sipulit, valkosipulit ja tomaattipyree. Lisää myös kuivattu basilika. Suikaloi kaali ja lisää se kattilaan. Kuullota hetki ja lisää lihaliemi, pavut, suikaloitu kinkku ja makaronit. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ripottele pinnalle hienonnettu persilja.
    Tarjoa keitto leivän kera.

    Sekoita kaikki ainekset nopeasti. Älä vaivaa. Taputtele noin 1 cm paksuisiksi leipäsiksi. Paista 225 n.10-15 min.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää