Possu-kasvisvartaat, uuniperunaa ja tsatsikia

Ainekset

Vartaat:
600 g
porsaan ulkofileetä
2
paprikaa
1
rasia herkkusieniä
1
kesäkurpitsa
1 prk
hillosipuleita
1
keltasipuli
1
rasia kirsikkatomaatteja
marinadi:
1,5 dl
öljyä
3 rkl
soijaa
3 rkl
hunajaa
2 rkl
raastettua tuoretta inkivääriä tai jauhetta
3
valkosipulinkynttä
1 rkl
roseepippuria
1 tl
viherpippuria
2 tl
suolaa
Tsatsiki:
1
kurkku
3 dl
maustamatonta jogurttia
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
tilkka sitruunamehua
suolaa, pippuria
nippu tuoretta minttua

Valmistusohjeet

  1. Possu-kasvisvartaat:
    Sekoita marinadi. Leikkaa liha reiluiksi paloiksi ja laita se marinadiin maustumaan. Anna marinoitua hetki. Leikkaa kasvikset paloiksi ja pujottele raaka-aineita vuorotellen varrastikkuihin. Paista grillissä tai pannulla kypsiksi. Valele vartaita marinadilla kypsennyksen aikana. Tarjoa uuniperunan ja tzatzikin kanssa.

    Tzatziki:
    Pese huolellisesti kurkku ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Raasta myös valkosipuli hienoksi joukkoon. Valuta raasteesta liiat nesteet siivilässä. Halutessasi voit myös valuttaa jogurttia hetken aikaa, jolloin lopputulos on hieman kiinteämpi. Sekoita kurkkuraaste, hienonnetut yrtit sekä mausteet keskenään ja lisää lopuksi valunut jogurtti. Anna maustua hetki jääkaapissa.

    Reseptit: Henri Alèn

Kommentit

    Näytä lisää