Reseptit

Broilerikiusaus ja marinoitua ananasta

Ainekset

Broilerikiusaus:
600 g
hunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita
1 kg
pakaste perunasuikaletta
400 g
pakaste suikalevihanneksia
4 dl
ruokakermaa
4 dl
maitoa
2-3 tl
suolaa
mustapippuria
2 tl
currya
2 tl
kuivattua rakuunaa
0,5-1 tl
chilijauhetta
Marinoitua ananasta ja inkivääri-kookoskermaa:
1
tuore ananas
1 dl
vaahterasiirappia
2 dl
kuohukermaa
2-3 tl
sokeria
0,5-1 tl
kuivattua inkivääriä
0,5 dl
kookoshiutaleita

Valmistusohjeet

  1. Broilerikiusaus:
    Ruskista broilerisuikaleet pannulla ja lisää pakastekasvikset. Mausta huolellisesti , suolalla, mustapippurilla, currylla, rakuunalla ja chilillä. Yhdistä broileri-kasvisseos perunasuikaleiden kanssa. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja lisää kevyesti suolalla ja mustapippurilla maustettu kerma-maitoseos päälle.
    Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia kunnes pinta alkaa saamaan väriä ja alenna sitten lämpötila 175 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä 30-40 minuuttia.

    Marinoitua ananasta ja inkivääri-kookoskermaa:
    Leikkaa tuoreesta ananaksesta kuoret sekä puiseva keskiosa pois. Paloittele se pieniksi paloiksi, kaada palat kulhoon ja sekoita joukkoon vaahterasiirappi. Anna maustua ja marinoitua noin tunnin ajan. Tarjoa sokerilla, inkiväärillä ja kookoshiutaleilla maustetun kerman kera.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää