Parasta parsasta - reseptikilpailun voittajat

Ainekset

Herkkusuun parsapiiras:
Pohja:
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
0,5 tl
suolaa
100 g
voita
1
kananmunaa
Täyte:
2
tomaattia
1
rasia herkkusieniä
2,5 dl
maitoa
3
kananmunaa
0,5 tl
mustapippuria
0,5 tl
muskottipähkinää
100-150 g
camembert-juustoa
500 g
parsaa
Napostelu parsat:
nippu vihreää parsaa
ohuita kinkkuviipaleita
parmesanjuustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Herkkusuun parsapiiras:
    Sekoita suola ja leivinjauhe jauhojen joukkoon ja nypi mukaan voi. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Pyöräytä taikina kelmuun ja laita se jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Kauli taikina levyksi ja asettele se noin 26 cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan, jonka pohjalla on vuoan pohjan kokoinen leivinpaperi. Laita taikinan päälle leivinpaperin pala ja painoksi esim. kuivattuja herneitä. Esipaista pohjaa 175 asteessa 15 minuuttia.

    Kuori parsat ja leikkaa kovat kannat pois. Keitä parsoja suolatussa vedessä noin 8 minuuttia. Viipaloi tomaatit ja herkkusienet. Sekoita maito, kananmunat ja mausteet. Lado parsat, tomaatti- ja herkkusieniviipaleet kauniisti esipaistetulle pohjalle ja kaada päälle munamaito. Leikkaa camembert viipaleiksi ja asettele viipaleet piiraan pinnalle. Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia.

    Resepti: Marita Skippari, Turku

    Napostelu parsat:
    Kuori parsat ja leikkaa kovat kannat pois. Keitä parsoja kevyesti suolatussa vedessä n. 8 minuuttia. Valuta ja jäähdytä parsat. Kääri jokainen parsatanko kinkkuviipaleeseen ja lado kääröt voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste ja gratinoi 220 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

    Resepti: Sirpa Hirvikallio, Hattuvaara

Kommentit

    Näytä lisää