Parasta parsasta - reseptikilpailun voittajat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Parasta parsasta - reseptikilpailun voittajat

7.5.2006 19:28

Ainekset

  • Herkkusuun parsapiiras:

  • Pohja:

  • 3 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 0,5 tl

    suolaa

  • 100 g

    voita

  • 1

    kananmunaa

  • Täyte:

  • 2

    tomaattia

  • 1

    rasia herkkusieniä

  • 2,5 dl

    maitoa

  • 3

    kananmunaa

  • 0,5 tl

    mustapippuria

  • 0,5 tl

    muskottipähkinää

  • 100-150 g

    camembert-juustoa

  • 500 g

    parsaa

  • Napostelu parsat:

  • nippu vihreää parsaa

  • ohuita kinkkuviipaleita

  • parmesanjuustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Herkkusuun parsapiiras: Sekoita suola ja leivinjauhe jauhojen joukkoon ja nypi mukaan voi. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Pyöräytä taikina kelmuun ja laita se jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Kauli taikina levyksi ja asettele se noin 26 cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan, jonka pohjalla on vuoan pohjan kokoinen leivinpaperi. Laita taikinan päälle leivinpaperin pala ja painoksi esim. kuivattuja herneitä. Esipaista pohjaa 175 asteessa 15 minuuttia. Kuori parsat ja leikkaa kovat kannat pois. Keitä parsoja suolatussa vedessä noin 8 minuuttia. Viipaloi tomaatit ja herkkusienet. Sekoita maito, kananmunat ja mausteet. Lado parsat, tomaatti- ja herkkusieniviipaleet kauniisti esipaistetulle pohjalle ja kaada päälle munamaito. Leikkaa camembert viipaleiksi ja asettele viipaleet piiraan pinnalle. Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia. Resepti: Marita Skippari, Turku Napostelu parsat: Kuori parsat ja leikkaa kovat kannat pois. Keitä parsoja kevyesti suolatussa vedessä n. 8 minuuttia. Valuta ja jäähdytä parsat. Kääri jokainen parsatanko kinkkuviipaleeseen ja lado kääröt voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste ja gratinoi 220 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Resepti: Sirpa Hirvikallio, Hattuvaara

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit