Äitienpäivän suklaakakku

Äitienpäivän suklaakakku täytetään kahvinmakuisella suklaa-tuorejuustoseoksella.

Ainekset

Pohja:
300 g
Vilhelmiina-keksejä tms.
100 g
voita sulatettuna
Täyte:
4
liivatelehteä
1 dl
vahvaa kuumaa kahvia
400 g
tummaa suklaata
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3 dl
kuohukermaa
Koristeluun:
tummaa kaakaojauhetta
tuoreita mansikoita tai hedelmiä

Valmistusohjeet

  1. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos halkaisijaltaan 26 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoiseksi leikatun leivinpaperin päälle.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahviin. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Lisää liivate-kahviseos ja sokerit sekä viimeisenä vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan.
  3. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle reilusti kaakaojauhetta.
  4. Tarjoa kakun kanssa tuoreita mansikoita tai hedelmiä. Voit tarjota kakun kanssa myös mansikka- tai vadelmakastiketta: soseuta marjat ja purista sose siivilän läpi. Makeuta sosekastike sokerilla.

Kommentit

    Näytä lisää