Salvialla maustettua kuhaa ja parsa-perunapaistosta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Salvialla maustettua kuhaa ja parsa-perunapaistosta

7.5.2006 19:44

Ainekset

  • Kuha:

  • 4

    suomustettua kuhafileetä

  • 1 nippu

    tuoretta salviaa

  • 1

    sitruuna

  • 50 g

    voita

  • suolaa

  • valkopippuria

  • Parsa-perunapaistos:

  • 1

    nippu vihreää parsaa

  • 6

    perunaa

  • kevätsipulia

  • nokare voita

  • suolaa

  • valkopippuria

  • Sitruuna-kermaviilikastike:

  • 1 prk

    kermaviiliä

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • puolikas sitruuna

  • pari tippaa tabascoa

  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Salvialla maustettua kuhaa: Mausta kuhafileet lihapuolelta suolalla ja valkopippurilla. Aseta fileet pellille leivinpaperin päälle. Ruskista voi pannulla ja lisää joukkoon hienonnettua salviaa ja 1 sitruunan mehu. Lusikoi kuhafileiden päälle. Paista kala fileitä 200 asteisessa uunissa noin 7-10 minuuttia.   Parsa-perunapaistos: Kuori parsat huolellisesti. Pilko ne noin 3 cm pitkiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi perunat. Hienonna kevätsipuli. Keitä perunaviipaleet ja parsat kypsiksi (noin 5 minuuttia). Sulata kuumalla pannulla nokare voita tai tilkka oliiviöljyä ja lisää kypsät perunat sekä parsat mukaan. Pyöräytä pari kertaa ja lisää kevätsipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Sitruuna-kermaviilikastike: Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu kermaviilin joukkoon. Hienonna mukaan myös valkosipulinkynsi. Mausta kastike tabascolla, suolalla ja valkopippurilla. Anna kastikkeen tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit