Pähkinäinen katkarapusalaatti ja pesto-oliivipanini

Ainekset

Salaatti:
200 g
kuorittuja katkarapuja
1
nippu parsaa
4-6
tomaattia
50 g
hasselpähkinöitä
1 dl
majoneesia
1 tl
sitruunamehua
1
punasipuli
1 dl
hienonnettua tilliä
suolaa
valkopippuria
valkosipulia
2
ruukkua rapeaa salaattia
Pesto-oliivipanini:
1
patonki
0,5-1 dl
kivettömiä oliiveja
10 kpl
aurinkokuivattuja tomaatteja
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Pähkinäinen katkarapusalaatti:
    Kuori ja keitä parsat napakan kypsiksi. Jäähdytä ja paloittele ne. Lohko tomaatit. Paahda pähkinät pannulla varovasti niin, etteivät ne pala. Sekoita majoneesin joukkoon sitruunamehu, hienonnettu punasipuli ja valkosipuli, tilli sekä katkaravut. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Revi salaatti haarukkapaloiksi ja levitä salaattivadille. Lisää salaatille paloiteltu parsa, tomaattilohkot ja pähkinät. Lusikoi päälle katkarapu-majoneesi seos ja tarjoile pesto-oliivipaninin kera.

    Pesto-oliivipanini:
    Leikkaa patonki puoliksi ja halkaise molemmat puoliskot keskeltä niin, että toinen reuna jää vielä kiinni. Hienonna oliivit ja tomaatit veitsellä hienoksi ja mausta mustapippurilla.
    Sivele pestokastiketta patonkien väliin ja levitä päälle oliivi-tomaattiseos.
    Sulje patonki ja paista voileipägrillissä rapean meheväksi. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile salaatin kanssa.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää