Reseptit

Possu-kasvispata ja valkosuklaa-mansikat

Ainekset

Possu-kasvispata:
400 g
porsaan fileesuikaleita
1 rkl
tuoretta inkivääriä
suolaa
0,5 tl
chilijauhetta
1 tl
kanelia
1 rkl
fariinisokeria
3 dl
vettä
3 rkl
soijaa
4
valkosipulinkynttä
1
paprika
1
porkkana
purjoa
100 g
pieniä herkkusieniä
tilkka öljyä
Suurus:
2-3 rkl
perunajauhoja
2 rkl
kylmää vettä
Valkosuklaa-mansikat:
1 rasia
mansikoita
100 g
valkosuklaata

Valmistusohjeet

  1. Possu-kasvispata:
    Ruskista possunsuikaleet padassa tai paistinpannussa öljytilkassa ja lisää kaikki mausteet. Pyöräytä pari kertaa ja lisää sitten vesi sekä soijakastike. Anna hautua hiljalleen ja paloittele sillä aikaa kasvikset ja sienet ohuiksi suikaleiksi. Lisää ne pataan ja lisää tarvittaessa nestettä. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää pataan. Sekoita ja kiehauta sekoitellen. Tarkista maku. Tarjoa riisin kera.

    Valkosuklaamansikat:
    Sulata suklaa varovasti kulhossa vesihauteessa. Anna suklaan hieman jäähtyä ja dippaa mansikat puoliksi valkosuklaaseen. Nosta ne hetkeksi leivinpaperin päälle ja jääkaappiin jähmettymään. Tarjoile.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää