Lampaankyljyksiä ja mozzarella-sitrussalaattia

Lampaankyljykset ja mozzarella-sitrussalaatti sopivat pääsiäispöytään.

Ainekset

Mintunmakuiset lampaankyljykset:
1,5 kg
lampaankyljyksiä
1-1,5 dl
rypsiöljyä
4-5
valkosipulinkynttä
nippu tuoretta minttua
suolaa, mustapippuria
Mozzarella-sitrussalaatti:
2 pkt
minimozzarellaa
1
verigreippi
2
appelsiinia
1 pss
pakastesokeriherneitä
1
ruukku rapeaa salaattia
1
ruukku rucolaa
Kastike:
1 dl
oliiviöljyä
1-2 rkl
vaaleaa balsamicoa
1 tl
hunajaa
mustapippuria, suolaa

Valmistusohjeet

  1. Mintunmakuiset lampaankyljykset:
    Sekoita öljyn joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, hienonnettu minttu, suolaa ja mustapippuria. Sekoita marinadi kulhossa tai vuoassa kyljysten joukkoon ja anna kyljysten marinoitua n. 1 tunti huoneenlämmössä. Pyyhi ylimääräiset marinadit pois kyljysten pinnasta ja grillaa tai paista kyljykset kehevän kypsiksi. Valele kyljyksiä marinadilla kypsennyksen aikana.

  2. Mozzarella-sitrussalaatti:
    Puolita pikkumozzarellat ja fileoi greippi sekä appelsiinit. Huuhtele rucola ja salaatti kylmällä vedellä. Revi salaatit pediksi lautaselle tai vadille. Asettele päälle sokeriherneet, mozzarellat ja sitruslohkot. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään ja kaada se salaatin päälle. Tarjoile grillattujen kyljysten kera.


    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää