Täysjyväpasta-broilerisalaatti ja mansikka-raparperikiisseli

Ruokaisan täysjyväpasta-broilerisalaatin jälkiruoaksi sopii mansikka-raparperikiisseli.

Ainekset

Pastasalaatti:
300 g
täysjyväpastaa esim. simpukka
300-400 g
broilerinrintafileetä paistettuna tai grillattuna
2
vartta kevätsipulia
3-4
tomaattia
1 dl
vihreitä herneitä tai papuja
1
ruukku basilikaa
suolaa
mustapippuria
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
oliiviöljyä
paahdettua ruisleipää
Mansikka-raparperikiisseli:
6
vartta raparperia
1
rasia tuoreita mansikoita
8 dl
vettä
1-2 dl
sokeria (maun mukaan)
2 tl
vaniljasokeria
1
kanelitanko
0,5-1 rkl
perunajauhoa

Valmistusohjeet

  1. Täysjyväpasta-broilerisalaatti:
    Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä kylmän veden alla. Valuta hyvin. Sekoita pastan joukkoon hienonnettu kevätsipuli, suolaa, mustapippuria sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori.

    Paloittele broilerin rintafileet ja lohko tomaatit. Sekoita pastan joukkoon edelliset ja herneet tai pavut. Anna salaatin tekeytyä hetki, koristele hienonnetulla basilikalla ja tarjoile hyvän leivän kera.

  2. Mansikka-raparperikiisseli:
    Maukkain kiisseli syntyy nuorista, mehevistä raparperinvarsista. Poista vanhemmista varsista uloimmat karkeat rihmat. Huuhtele raparperit ja leikkaa ne 2 cm:n pituisiksi paloiksi. Kiehauta vesi, kanelitanko sekä sokerit ja lisää raparperit joukkoon. Keitä ne pehmeiksi. Lisää paloitellut mansikat joukkoon.

    Sekoita perunajauhot pieneen tilkkaan kylmää vettä ja lisää suurus keitokseen ohuena nauhana varovasti sekoittaen. Anna kiisselin vain pulpahtaa, nosta pois liedeltä ja kaada se kulhoon jäähtymään. Ripottele pinnalle hieman sokeria. Tarjoa kiisseli haaleana tai kylmän maidon kanssa.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää