Suklaakakkua, grillattua jogurttileipää ja kirsikkasiirappia morbier juuston kanssa.

Ainekset

Suklaakakku:.
125 g
tummaa suklaata
125 g
voita
3
munaa
125 g
sokeria
40 g
jauhoja (0,7 dl)
40 g
mantelijauhoa
1 tl
leivinjauhetta
Leipä:
2 dl
vettä
30 g
kuivahiivaa
1 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
3 rkl
öljyä
0,5 dl
maustamatonta jogurttia
1
kananmuna
5 dl
vehnäjauhoja
Kirsikkasiirappi ja juustoa:
200 g
Morbier-juustoa
50 g
tuoreita kirsikoita
0,5 dl
ruokosokeria
0,5 dl
Port-viiniä
2
sitruunan kuori

Valmistusohjeet

  1. Suklaakakkua:
    Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Sulata suklaa ja voi mikrossa, välillä sekoittaen. Vaahdota munat ja sokeri, lisää sinne suklaavoiseos hiljalleen sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon. Paista voidellussa vuoassa, silikonivuoassa tai rengasmuoteissa 200´c/ 7min (muffinsivuoassa)15-20min (isossa vuoassa) riippuen koosta. Jätä kakku meheväksi keskeltä (-Voit lisätä massaan pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä tai murskattua suklaata). Tarjoile pian paiston jälkeen jätskin kera!

    Grillattua jogurttileipää:
    Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää muut aineet. Vaivaa valmista
    taikinaa 2 min, peitä liinalla ja anna kohota lähes kaksinkertaiseksi. Tee
    taikinasta pyöreitä noin 20 cm halkaisijalta olevia leipiä (paksuus noin 1
    cm). Voitele pinta oliiviöljyllä ja paista kuumalla paistinpannulla
    liedellä, grillissä tai muurikalla.

    Vinkki: Laita koko jauhomäärä kerrallaan nesteen joukkoon, jotta saat
    kaikelle jauholle saman sitkon. Käytä kuivahiivaa sen tasalaatuisuuden
    takia. Vaivaamalla taikinaa leipää nousee uunissa ylöspäin, eikä leviä
    pelleille.

    Kirsikkasiirappi ja juustoa:
    Puolita kirsikat, poista kivi ja kiehauta kaikki aineet, jäähdytä, poista
    kuoret ja tarjoa juuston kanssa.

    Reseptit: Aki Wahlman

Kommentit

    Näytä lisää