Lohta ja ilmakuivattua kinkkua, maa-artisokka-perunapaistosta ja uunitomaatteja

Ainekset

Lohi:
800 g
lohifileetä
1
rasia viipaloitua ilmakuivattua kinkkua
suolaa
valkopippuria
1
rasia pikkutomaatteja tertussa
tilkka oliiviöljyä
Maa-artisokka-perunapaistos:
4
perunaa
200 g
maa-artisokkaa
2
isoa valkosipulinkynttä
nippu persiljaa
2 rkl
voita
suolaa, mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Lohta ja ilmakuivattua kinkkua:
    Poista lohifileestä nahka. Leikkaa 150 g:n paloiksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
    Kääräise palojen ympärille viipale ilmakuivattua kinkkua. Aseta palat uunipellille leivinpaperin päälle. Nostele terttutomaatit myös samalle pellille. ja ripota päälle hieman oliiviöljyä ja suolaa. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Nosta varovasti tomaatit lastalla lohien päälle kypsennyksen jälkeen! Tarjoile maa-artisokka-perunapaistoksen kera.
     
    Maa-artisokka-perunapaistos:
    Kuori ja viipaloi perunat ja maa-artisokat noin 1cm paksuisiksi viipaleiksi.
    Keitä perunaviipaleet kypsiksi. Lämmitä voi pannulla ja lisää hienonnettu valkosipuli ja
    raa`at artisokkaviipaleet. Paista hetki ja lisää perunat sekä hienonnettu persilja. Paista hetki ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

    Reseptit: Henri Alén

Kommentit

    Näytä lisää