Keväisiä salaatteja piknikille ja kesän juhliin

Nämä salaatit sopivat mainiosti kesäjuhliin.

Ainekset

Caesarsalaatti:
Kastike:
1 dl
majoneesia
2 rkl
kermaa
1 tl
raastettua valkosipulia
1 tl
hienonnettua sardellia
2 rkl
parmesanjuustoraastetta
suolaa
mustapippuria
1 tl
dijon sinappia
Salaattiin:
2
nippua romainesalaattia
2 rkl
parmesan lastuja
1-2
viipaletta maalaisleipää
1 rkl
paahdettuja pinjansiemeniä
grillattua broileria
Meloni-juustosalaatti:
1 rasia
salaattimixiä
150 g
vuohenjuustoa
4
viipaletta rouheista leipää
1
cantaloupemeloni
1/4
vesimelonia
100 g
viinirypäleitä
Kastike:
2 rkl
öljyä
1 rkl
punaviinietikkaa
1-2 tl
hunajaa
0,5 tl
rosmariinia
suolaa, mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Caesarsalaatti:

    Valmista ensin kastike. Laita kaikki raaka-aineet kulhoon ja sekoita voimakkaasti vatkaten tai sauvasekoittimella. Tarkista maku.

    Leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi ja paahda pannulla rapeaksi pienessä öljytilkassa. Revi romainesalaatti kulhoon ja kaada kastiketta päälle maun mukaan. Pyörittele sekaisin ja ripottele pinnalle parmesaanilastut sekä pinjansiemenet.

    Leikkaa grillattu broileri viipaleiksi ja tarjoile caesarsalaatin lisukkeena. Lisukkeiksi sopii myös mm. paistettu tai grillattu lohi tai katkaravut.
  2. Meloni-juustosalaatti:

    Valmista kastike sekoittamalla kaikki raaka-aineet yhteen ja jätä se maustumaan. Leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi ja ota leivästä muotilla samankokoisia pyöreitä paloja. Nosta juustoviipaleet leipäviipaleiden päälle. ja asettele juustokiekot. Pirskota päälle kastiketta.

    Sekoita sillä aikaa salaatti kulhossa jäljelle jääneen kastikkeen kanssa ja lisää joukkoon paloitellut melonit sekä viinirypäleet.

    Kuumenna leipäjuustopalat nopeasti uunissa grillivastusten alla parin minuutin ajan. Nostele juustoleipäset salaatin päälle ja koristele esim. yrteillä. Nauti välittömästi kun lämpö on vielä tallella.

Kommentit

    Näytä lisää