Juustokakku

Klassinen juustokakku sopii monenlaisiin juhliin.

Ainekset

Tuorejuustokakku:
Pohja:
15 kpl
Digestive-keksejä
1/2 dl
sokeria
1 1/2 tl
kanelia
60 g
voita
Täyte:
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
4 kpl
liivatelehteä
1 dl
appelsiinituoremehua
2 dl
kermaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin pohja. Jauha keksit tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon sokeri, kaneli ja sulatettu voi. Painele keksiseos voidellun irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä täytettä varten. Kuumenna kasarissa tilkka appelsiinimehua ja liuota valutetut liivatteet siihen.
  3. Sekoita juusto, sokerit ja appelsiinimehu keskenään. Lisää liivate ja kova kermavaahto. Tarkista maku ja lisää sokeria, jos täyte vaikuttaa liian happamalta.
  4. Kaada täyte keksinmurupohjan päälle vuokaan ja anna jäähtyä muutama tunti.
  5. Irrota vuoan reunat ja nosta kakku tarjolle. Koristele halutessasi kaakaojauheella ja tarjoile kirpeiden marjojen, esim. kotimaisten pakastevadelmien kera.


    Resepti: Teresa Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää