Reseptit
Juustokakku

Juustokakku
Klassinen juustokakku sopii monenlaisiin juhliin.
Ainekset
- Tuorejuustokakku:
- Pohja:
- 15 kpl
- Digestive-keksejä
- 1/2 dl
- sokeria
- 1 1/2 tl
- kanelia
- 60 g
- voita
- Täyte:
- 400 g
- maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl
- sokeria
- 1 rkl
- vaniljasokeria
- 4 kpl
- liivatelehteä
- 1 dl
- appelsiinituoremehua
- 2 dl
- kermaa
Valmistusohjeet
- Valmista ensin pohja. Jauha keksit tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon sokeri, kaneli ja sulatettu voi. Painele keksiseos voidellun irtopohjavuoan pohjalle.
- Liota liivatelehdet kylmässä vedessä täytettä varten. Kuumenna kasarissa tilkka appelsiinimehua ja liuota valutetut liivatteet siihen.
- Sekoita juusto, sokerit ja appelsiinimehu keskenään. Lisää liivate ja kova kermavaahto. Tarkista maku ja lisää sokeria, jos täyte vaikuttaa liian happamalta.
- Kaada täyte keksinmurupohjan päälle vuokaan ja anna jäähtyä muutama tunti.
- Irrota vuoan reunat ja nosta kakku tarjolle. Koristele halutessasi kaakaojauheella ja tarjoile kirpeiden marjojen, esim. kotimaisten pakastevadelmien kera.
Resepti: Teresa Välimäki
- jälkiruoka
- Makea leivonnainen
- kakku
- Leivonta
- piirakka
- juusto
- Joulu
- Kesäjuhlat
- Kodin juhlat
- Pääsiäinen
- Ylioppilasjuhlat
- Äitienpäivä
- makea piirakka
- Vappu
- joululeivonta
- Valmistujaiset
- Kerma
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää