Eväät piknikille - reseptikilpailun voittajat

Ainekset

Piknik-piiraat:
1 pkt
voi- tai lehtitaikinalevyjä (n. 500 g)
täyte:
200 g
savukinkkua suikaleina
200 g
juustoraastetta
3
kananmunaa
1 tlk
smetanaa
1 rkl
tuoretta persiljaa
1 tl
paprikajauhetta
hienonnettua musta- ja valkopippuria
Kookos-suklaaruudut:
pohja:
150 g
voita
6
munaa
3 dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
1 rkl
vaniljasokeria
300 g
kookoshiutaleita
kuorrutus:
100 g
suklaata
50 g
kookosrasvaa
koristeluun:
100 g
kookoshiutaleita

Valmistusohjeet

  1. Piknikpiirakat:
    Taikina kannattaa ottaa sulamaan ajoissa, ainakin 45 minuuttia ennen käyttöä. Sekoitetaan täytteen aineet keskenään. Piirakoihin kannattaa käyttää mieluiten folio- tai alumiinimuotteja tai sitten kaksi paperista muffinivuokaa päällekkäin.
    Leikataan voi- tai lehtitaikinalevyt keskeltä poikki neliöiksi, näin saadaan 16 pientä piirakkapohjaa. Levitetään taikinapalanen muotin pohjaan ja reunoille.
    Sekoita kulhossa kinkkusuikaleet, juustoraaste, kananmunat, smetana, persilja sekä mausteet. Lusikoi täytettä vuokiin taikinan päälle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 20-30 minuuttia.

    Resepti: Tuula Lång

    Kookossuklaaruudut:
    Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää vaahtoon vaniljasokeri, voisula, kookoshiutaleet sekä jauhoseos. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Valmista kuorrutus: sulata suklaa ja kookosrasva kattilassa miedolla lämmöllä. Jäähdytä ja levitä paistetun vielä lämpimän pohjan päälle. Paahda kuivalla, mutta kuumalla pannulla kookoshiutaleet kullanruskeiksi. Ripottele pohjan päälle, paloittele ja nauti.

    Resepti: Liimatainen Sanna

Kommentit

    Näytä lisää