Possu- ja kanavartaat ja tomaatti-sipulisalaatti

Tarjoa grillattujen possu- ja kanavartaiden kanssa raikasta tomaatti-sipulisalaattia.

Ainekset

Broilerivartaat:
4
broilerin rintafileetä
1
vihreä kesäkurpitsa
1
keltainen kesäkurpitsa
varrastikkuja
Possuvartaat:
1
porsaan sisäfilee kokonainen
varrastikkuja
Marinadi lihoille:
nippu tuoretta minttua, esim. piparminttua
3
valkosipulin kynttä
3
vartta kesäsipulia
1 dl
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Tomaatti-sipulisalaatti:
6
kypsää tomaattia
1-2
sipulia
2-3 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
punaviinietikkaa
ripaus
sokeria
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Broilerivartaat:
    Leikkaa broilerinfileet paloiksi ja nosta marinadiin maustumaan muutamaksi tunniksi. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin juustohöylällä tai veitsellä ohuiksi siivuiksi. Ryöppää kesäkurpitsa siivut nopeasti kiehuvassa vedessä, näin niistä tulee taipuisampia ja ne eivät katkea. Työnnä vartaaseen vuorotellen kananpala ja kesäkurpitsaa vuorotellen, niin että kesäkurpitsa laineilee kananpalojen välissä. Grillaa grillissä kypsäksi.
  2. Possuvartaat:
    Leikkaa porsaan sisäfilee puoliksi. Leikkaa molemmat puolikkaat pitkittäin neljään osaan, jolloin saat pitkulaisia paloja jotka on helppo työntää vartaisiin. Sivele liha marinadilla ja anna maustua muutama tunti ennen grillausta. Grillaa vartaat kypsiksi.

    Marinadi lihoille:
    Silppua minttu sekä valko- ja kevätsipulit. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  3. Tomaatti-sipulisalaatti:
    Viipaloi sipulit renkaiksi ja sekoita kulhossa niiden joukkoon ripaus suolaa. Anna sipulirenkaiden pehmentyä. Viipaloi tomaatit ja lado ne isolle lautaselle, asettele päälle sipulit. Mausta oliiviöljyllä, etikalla ja sokerilla.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää