Grillattuja kasviksia, makkaraa ja tomaattikastiketta

Grillatut kasvikset ja makkarat tarjoillaan tomaattikastikkeen kera.

Ainekset

Grillatut bataattisiivut:
1
iso bataatti
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Grillatut kasvikset nyytissä:
3
perunaa
nippu kesäsipulia
1
kesäkurpitsa
1
sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
loraus valkoviiniä
Grillattu tomaattikastike:
1 kg
tomaatteja
5
valkosipulin kynttä
tuoretta basilikaa
3 rkl
balsamiviinietikka
0,5 dl
oliiviöljyä
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Grillatut bataattisiivut:
    Leikkaa bataatti noin 1 cm paksuisiksi siivuiksi. Sivele oliiviöljyllä ja suolalla. Grillaa viipaleet kypsäksi. Rouhi päälle vielä mustapippuria juuri ennen tarjoilua.

  2. Kasvisnyytit:
    Viipaloi perunat, kesäkurpitsa ja kevätsipulit. Nostele ne folionyytteihin. Purista päälle sitruunamehua, lorauta joukkoon valkoviiniä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Grillaa kasvikset kypsiksi.

    Tarjoile grillatun makkaran kanssa.

  3. Grillattu tomaattikastike:
    Halkaise tomaatit ja levitä ne foliopaperille. Ripottele pinnoille hienonnettu valkosipuli, basilikaa, balsamiviinietikka, oliiviöljy sekä sokeria, suolaa ja pippuria. Kääri folionyytti tiukasti kiinni ja laita se grilliin.

    Anna tomaattien kypsyä n. 15 minuuttia ja kaada sitten nyytin sisältö kulhoon. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla, pippurilla ja sokerilla.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää