Kokonainen yrttibroileri, grillatut valkosipulit ja grilliperunat sekä homejuustokastike

Ainekset

Yrttibroileri:
1
konainen broileri
1
sitruuna
tuoretta basilikaa
tuoretta persiljaa
tuoretta rakuunaa
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
Grilliperunat:
4
Rosamunda-perunaa
suolaa
oliiviöljyä
Grillatut valkosipulit:
4-8
kokonaista valkosipulia
voita
Aurajuustokastike:
1 dl
Aura juusto murua
1 prk
kermaviiliä
1
silputtu punasipuli

Valmistusohjeet

  1. Yrttibroileri:
    Tee koipiin viillot, jotta broileri kypsyy tasaisesti. Mausta broileri sisältä suolalla ja pippurilla. Täytä broileri sitruunan paloilla ja muutamalla yrtinoksalla. Sido broileri koivet tiukasti kiinni puuvillanarulla, jotta se pysyy grillattaessa kasassa ja koivet eivät levähdä. Sidonta: Kaularangan ali, kierrä naru siipien päältä niin, että ne painuvat kylkiä vasten. Vedä naru selkäpuolelta peräpäähän ja sido koivet ristiin narulla.

    Tee lopuista yrteistä nippu, jonka sidot tiukasti kiinni. Kaada öljyä huhmareen ja liota yrttinippua öljyssä. Voit hieman huhmaroida sitä, että maut irtoavat paremmin. Sivele broilerin pintaa oliiviöljyisellä yrttinipulla ja hiero pintaan pippuria ja suolaa. Grillaa kuumalla grillillä, että broileri saa väriä pintaan. Jatka kypsennystä noin 40-60 minuuttia. Voit valella broileria yrttinipulla kypsymisen aikana. Lihan kypsyyden voi todeta tikulla; kokeile tikulla koipireittä, jos neste on kirkasta on broileri kypsää.

    Grilliperunat:
    Pese ja halkaise perunat. Sivele leikkuupinnalle suolaa ja oliiviöljyä ja nosta grilliin kypsymään broilerin seuraksi. Perunat kypsyvät noin 45 minuutissa riippuen perunan koosta.

    Grillatut valkosipulit:
    Leikkaa kokonaiselta valkosipulilta hattu pois. Levitä voita valkosipulin päälle ja kääri se folioon. Nosta grilliin. Grillaa valkosipuleita noin 20 min.

    Aurajuustokastike:
    Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile kylmänä.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää