Sienipyttipannu ja vanhanajan salaatti

Sienipyttipannu ja vanhanajan salaatti ovat täyttävää kesäruokaa.

Ainekset

Sienipyttipannu:
1 kg
keitettyjä uusia perunoita
1
sipuli
1/2 l
tuoreita metsäsieniä
150 g
palvikinkkua
suolaa
mustapippuria
hienonnettua persiljaa
rypsiöljyä
Vanhanajan salaatti:
1-2
kerää lehtisalaattia
retiisejä
kurkkua
3
kananmunaa
3 rkl
etikkaa
1 rkl
sokeria
1 rkl
sinappia
valkopippuria myllystä
2 dl
kuohukermaa

Valmistusohjeet

  1. Sienipyttipannu:
    Puhdista sienet ja paista niitä öljytilkassa kunnes ne ruskistuvat. Lisää pannulle hienonnettu sipuli, puolitetut perunat ja kuutioitu palvikinkku. Paista kunnes perunat saavat väriä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

  2. Vanhanajan salaatti:
    Revi salaatti kulhoon ja viipaloi retiisit ja kurkut joukkoon. Keitä kananmunat koviksi ja kuori ne jäähtyneinä. Ota keltuaiset ja valkuaiset erilleen. Kuutioi valkuaiset ja ripottele salaatille. Hienonna keltuaiset etikan, sinapin ja sokerin kanssa tahnaksi. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja sekoita keltuaistahnan kanssa. Kaada salaatille ennen tarjoilua tai tarjoa erikseen.


    Reseptit: Teresa Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää