Sienipyttipannu ja vanhanajan salaatti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sienipyttipannu ja vanhanajan salaatti

Sienipyttipannu ja vanhanajan salaatti ovat täyttävää kesäruokaa.

18.8.2006 11:07

Ainekset

  • <b>Sienipyttipannu:</b>

  • 1 kg

    keitettyjä uusia perunoita

  • 1

    sipuli

  • 1/2 l

    tuoreita metsäsieniä

  • 150 g

    palvikinkkua

  • suolaa

  • mustapippuria

  • hienonnettua persiljaa

  • rypsiöljyä

  • <b>Vanhanajan salaatti:</b>

  • 1-2

    kerää lehtisalaattia

  • retiisejä

  • kurkkua

  • 3

    kananmunaa

  • 3 rkl

    etikkaa

  • 1 rkl

    sokeria

  • 1 rkl

    sinappia

  • valkopippuria myllystä

  • 2 dl

    kuohukermaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Sienipyttipannu:</b> Puhdista sienet ja paista niitä öljytilkassa kunnes ne ruskistuvat. Lisää pannulle hienonnettu sipuli, puolitetut perunat ja kuutioitu palvikinkku. Paista kunnes perunat saavat väriä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

  2. <b>Vanhanajan salaatti:</b> Revi salaatti kulhoon ja viipaloi retiisit ja kurkut joukkoon. Keitä kananmunat koviksi ja kuori ne jäähtyneinä. Ota keltuaiset ja valkuaiset erilleen. Kuutioi valkuaiset ja ripottele salaatille. Hienonna keltuaiset etikan, sinapin ja sokerin kanssa tahnaksi. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja sekoita keltuaistahnan kanssa. Kaada salaatille ennen tarjoilua tai tarjoa erikseen. Reseptit: Teresa Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit