Kesäkurpitsapiirakka ja herukkahyve - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kesäkurpitsapiirakka ja herukkahyve

21.8.2006 18:24

Ainekset

  • Kesäkurpitsapiirakka:

  • pohja:

  • 150 g

    voita

  • 2 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 dl

    ohrajauhoja

  • 2 rkl

    kylmää vettä

  • Täyte:

  • 1

    kesäkurpitsa

  • 2

    sipulia

  • 1 prk

    ruokakermaa

  • 100 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 2

    kananmunaa

  • 1 pkt

    pekonia

  • 1 tl

    timjamia

  • suolaa ja mustapippuria

  • Herukkahyve:

  • 0,5 l

    maustamatonta jogurttia, kreikkalaista

  • 2 dl

    punaherkukoita

  • 0,5 dl

    hunajaa

  • tuoretta minttua

  • kokonaisia marjoja

  • tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Kesäkurpitsapiirakka Valmista pohja. Nypi voi ja jauhot sekaisin ja lisää vesi nopeasti sekoittaen. Pyöritä taikina palloksi jauhotetuin käsin ja kääri se kelmuun. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin lepäämään. Painele taikina sitten piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Raasta kesäkurpitsa ja laita raaste siivilään. Ripottele joukkoon hieman suolaa ja anna liian nesteen valua pois. Suikaloi sipuli ja pekoni. Ruskista pekoni kuumalla pannulla ja lisää joukkoon sipulit sekä kesäkurpitsaraaste. Kuullota kasvikset pehmeiksi ja anna nesteen haihtua. Mausta kasvisseos timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Kaada kasvikset piirakkapohjalle. Sekoita kulhossa kananmunat, kerma ja tuorejuusto, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kaada seos täytteen päälle ja paista piirakka 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Herukkahyve: Mittaa jogurtti, herukat ja hunaja tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Tämä onnistuu myös sauvasekoittimella. Annostele jälkiruoka kulhoihin ja koristele pinta hienonnetulla mintulla, marjoilla ja tomusokerilla. Reseptit: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit