Marjakukko ja marjakompotti

Ainekset

Marjakompotti:
5 dl
pakastemarjoja
1 dl
hillosokeria
1,5 dl
vettä
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
Marjakukko:
250 g
voita
1 dl
sokeria
4 dl
ruisjauhoja
1 dl
vehnäjauhoa
1 tl
leivinjauhetta
1 l
marjoja
1 dl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Marjakompotti:
    Mittaa kaikki aineet kattilaan ja anna kiehahtaa. Anna poreilla miedolla lämmöllä jos kattilassa on liikaa nestettä. Siivilöi kompotti ja sekoita joukkoon loput marjat.
    Voit keittää kompotin joukossa kanelitankoa tai tähtianista makua antamaan. Tarjoa pannarin kanssa tai esim. paahtoleivän päällä tai jäätelön kanssa.

    Marjakukko:
    Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, lisää seos voi-sokerivaahtoon. Painele n. 2/3 taikinasta korkeareunaisen piirakkavuoan pohjalle (halkaisija 26 cm). Soseuttaa marjat ja lisää soseeseen pari ruokalusikallista ruisjauhoja. Kaada sose piirakkapohjalle. Näin täytteestä tulee kiinteämpi. Kaada marjat vuokaan ja peitä piirakka lopusta taikinasta tekemälläsi kannella. Paista 200 C uunissa tunnin verran ja anna piirakan sitten hetki vetäytyä ennen tarjoilua. Tarjoile vaniljajäätelön kera.

    Reseptit: Teresa Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää