Juustomuffinssit, pähkinäsalaattia ja marinoitua melonia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Juustomuffinssit, pähkinäsalaattia ja marinoitua melonia

23.8.2006 10:21

Ainekset

  • Juustomuffinssit:

  • 2 dl

    maitoa

  • 2

    kananmunaa

  • 1 dl

    aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

  • 2 dl

    hiivaleipäjauhoja

  • 2 dl

    grahamjauhoja

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • 0,5 tl

    suolaa

  • 10-15 kpl

    aurinkokuivattuja tomaatteja

  • 4 dl

    mustaleimaemmental juustoraastetta

  • Vihreä salaatti:

  • nippu erilaisia salaatinlehtiä

  • 2

    punasipulia

  • 100 g

    hasselpähkinöitä

  • ripaus suolaa

  • 1 rkl

    punaviinietikkaa

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • Marinoitua melonia:

  • 1

    vesimeloni

  • 1 dl

    sokeria

  • nippu tuoretta piparminttua tai minttua

  • 2

    limetin raastettu kuori ja mehu

Valmistusohjeet

  1. Juustomuffinssit: Vatkaa maito, kananmunat ja öljy sekaisin kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen koko ajan vatkaten nesteen joukkoon. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita 2 dl juustoraastetta ja tomaatit taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi muffinssivuoat noin puolilleen taikinaa. Ripottele muffinssien pinnalle loppu juustoraaste. Paista 200 asteissa uunissa n. 20 minuuttia. Vihreä salaatti: Revi salaatinlehdet ja siivuta punasipulit ja lisää ne salaattiin. Paahda hasselpähkinät kevyesti kuumalla pannulla ja lisää ne jäähtyneinä salaatin joukkoon. Ripottele pinnalle suolaa ja mausta etikalla ja öljyllä. Marinoitua melonia: Leikkaa melonista kolmioita. Murskaa huhmareessa sokerin joukkoon limetin kuorta ja tuoretta minttua. Ripottele sokeri melonin päälle. Purista vielä limeteistä mehut melonikolmioille ja tarjoile. Reseptit: Sanna Miettunen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit