Juustomuffinssit, pähkinäsalaattia ja marinoitua melonia

Ainekset

Juustomuffinssit:
2 dl
maitoa
2
kananmunaa
1 dl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
2 dl
hiivaleipäjauhoja
2 dl
grahamjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
0,5 tl
suolaa
10-15 kpl
aurinkokuivattuja tomaatteja
4 dl
mustaleimaemmental juustoraastetta
Vihreä salaatti:
nippu erilaisia salaatinlehtiä
2
punasipulia
100 g
hasselpähkinöitä
ripaus suolaa
1 rkl
punaviinietikkaa
3 rkl
oliiviöljyä
Marinoitua melonia:
1
vesimeloni
1 dl
sokeria
nippu tuoretta piparminttua tai minttua
2
limetin raastettu kuori ja mehu

Valmistusohjeet

  1. Juustomuffinssit:
    Vatkaa maito, kananmunat ja öljy sekaisin kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen koko ajan vatkaten nesteen joukkoon. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita 2 dl juustoraastetta ja tomaatit taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi muffinssivuoat noin puolilleen taikinaa. Ripottele muffinssien pinnalle loppu juustoraaste. Paista 200 asteissa uunissa n. 20 minuuttia.

    Vihreä salaatti:
    Revi salaatinlehdet ja siivuta punasipulit ja lisää ne salaattiin. Paahda hasselpähkinät kevyesti kuumalla pannulla ja lisää ne jäähtyneinä salaatin joukkoon. Ripottele pinnalle suolaa ja mausta etikalla ja öljyllä.

    Marinoitua melonia:
    Leikkaa melonista kolmioita. Murskaa huhmareessa sokerin joukkoon limetin kuorta ja tuoretta minttua. Ripottele sokeri melonin päälle. Purista vielä limeteistä mehut melonikolmioille ja tarjoile.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää