Munakoisopasta eli pasta alla Norma ja helppo suklaavaahto

Tässä ohje herkulliseen munakoisopastaan ja helppoon suklaavaahtoon.

Ainekset

Munakoisopasta eli pasta alla Norma:
500 g
penne-pastaa
1
peperoncino
2
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä paistamiseen
2 prk
tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
400 g
munakoisoa
oliiviöljyä paistamiseen
100 g
ricottajuustoa
parmesaaniraastetta
nippu tuoretta basilikaa
Helppo suklaavaahto:
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
0,5
sitruunan mehu
2 dl
kuohukermaa
100 g
tummaa suklaata
tarjoiluun herkukoita tai muita marjoja

Valmistusohjeet

  1. Munakoisopasta eli Pasta alla Norma:
    Valmista ensin kastike. Silppua valkosipuli ja riko peperoncino sormien välissä. Kuullota niitä oliiviöljyssä hetki ja lisää tomaattimurska sekä suola ja pippuri. Anna kiehua kannen alla noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä.
  2. Leikkaa munakoiso noin 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi, ripottele niiden pinnalle hieman suolaa ja anna niiden hetki itkettyä. Painele viipaleet kuiviksi talouspaperilla ja paista ne oliiviöljyssä pannulla pehmeiksi.

    Lisää viipaleet tomaattikastikkeen joukkoon. Sekoita joukkoon myös ricottajuusto. Keitä pasta ja tarjoile kastikkeen kanssa. Viimeistele parmesaanilla ja tuoreella basilikalla.
  3. Helppo suklaavaahto:
    Vaahdota kerma. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuustoon sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu, kermavaahto ja jäähtynyt sulanut suklaa. Koristele herukoilla tai muilla marjoilla.

Kommentit

    Näytä lisää