Munakoisopasta eli pasta alla Norma ja helppo suklaavaahto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Munakoisopasta eli pasta alla Norma ja helppo suklaavaahto

Tässä ohje herkulliseen munakoisopastaan ja helppoon suklaavaahtoon.

25.8.2006 14:11

Ainekset

  • <b> Munakoisopasta eli pasta alla Norma:</b>

  • 500 g

    penne-pastaa

  • 1

    peperoncino

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • oliiviöljyä paistamiseen

  • 2 prk

    tomaattimurskaa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 400 g

    munakoisoa

  • oliiviöljyä paistamiseen

  • 100 g

    ricottajuustoa

  • parmesaaniraastetta

  • nippu tuoretta basilikaa

  • <b> Helppo suklaavaahto:</b>

  • 100 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 1 rkl

    sokeria

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 0,5

    sitruunan mehu

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 100 g

    tummaa suklaata

  • tarjoiluun herkukoita tai muita marjoja

Valmistusohjeet

  1. Munakoisopasta eli Pasta alla Norma: Valmista ensin kastike. Silppua valkosipuli ja riko peperoncino sormien välissä. Kuullota niitä oliiviöljyssä hetki ja lisää tomaattimurska sekä suola ja pippuri. Anna kiehua kannen alla noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä.

  2. Leikkaa munakoiso noin 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi, ripottele niiden pinnalle hieman suolaa ja anna niiden hetki itkettyä. Painele viipaleet kuiviksi talouspaperilla ja paista ne oliiviöljyssä pannulla pehmeiksi. Lisää viipaleet tomaattikastikkeen joukkoon. Sekoita joukkoon myös ricottajuusto. Keitä pasta ja tarjoile kastikkeen kanssa. Viimeistele parmesaanilla ja tuoreella basilikalla.

  3. Helppo suklaavaahto: Vaahdota kerma. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuustoon sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu, kermavaahto ja jäähtynyt sulanut suklaa. Koristele herukoilla tai muilla marjoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit