Bouillabaisse, rouille ja leivitetty brie-juusto marjoilla - Reseptit - Ilta-Sanomat

Bouillabaisse, rouille ja leivitetty brie-juusto marjoilla

25.8.2006 14:29

Ainekset

  • Bouillabaisse:

  • 500 g

    sekalaisia kaloja fileenä, siikaa, kuhaa tai lohta

  • 100 g

    katkarapuja

  • 1

    sitruunanmehu

  • 2-3

    valkosipulin kynttä

  • 1

    sipuli

  • 0,5

    purjo

  • 2

    porkkanaa

  • 1

    fenkoli

  • 4

    tomaattia kuutioina ja kaltattuna

  • ripaus sahramia

  • 8 dl

    kalalientä

  • 2 dl

    valkoviiniä

  • ripaus cayennenpippuria

  • tuoretta timjamia

  • suolaa

  • Rouille:

  • 1

    punainen paprika

  • 2 rkl

    tomaattimurskaa

  • 1

    paahtoleipäviipale

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1

    kananmunan keltuainen

  • suolaa

  • tabascoa

  • valkopippuria

  • öljyä

  • Leivitetty briejuusto:

  • 300 g

    briejuustoa

  • leivitykseen:

  • vehnäjauhoa

  • kananmunaa

  • korppujauhoja

  • paistamiseen voita

  • sekalaisia marjoja

  • hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Bouillabaisse: Ranskalainen kalakeitto eli Bouillabaisse on yksi tunnetuimmista keitoista. Yleensä se sisältää runsaasti äyriäisiä, mutta muunneltuna sen voi tarjota ilmankin. Ranskassa liemi tarjoillaan usein erikseen ja kalat yms. sattumat erikseen. Paloittele kalat ja mausta ne sekä katkaravut sitruunamehulla. Hienonna sipuli, suikaloi purjo, porkkana ja fenkoli. Kalttaa ja kuutioi tomaatit. Kuullota kattilassa oliiviöljyssä ensin sipulit, purjosuikaleet, porkkana- ja fenkolisuikaleet sekä tomaattikuutiot. Lisää sahrami ja kääntele hetken aikaa. Kaada päälle kuuma kalaliemi ja valkoviini. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää kalapalat sekä mausteet. Anna kiehua vielä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Rouille: Poista paprikasta kanta ja siemenet. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa öljyä lukuun ottamatta tasaiseksi massaksi. Lisää öljy joukkoon lopuksi ohuena nauhana koneen koko ajan käydessä. Tarjoile keiton kanssa. Leivitetty briejuusto ja kuumat marjat: Kuumenna marjat kattilassa. Lisää hunaja. Nosta kattila sivuun. Leikkaa juustosta pitkulaisia siivuja. Leivitä siivut. Pyöritä ne ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa. Paista kuumalla pannulla kaunis väri. Tarjoile kuumien marjojen kanssa. Reseptit: Sanna Miettunen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit