Mausteinen porkkanakeitto ja bruschetat

Ainekset

Mausteinen porkkanakeitto:
500 g
porkkanoita
3
sipulia
3
valkosipulinkynttä
ruokaöljyä kuullotukseen
1 l
kanalientä
2 dl
valkoviiniä
1 rkl
hunajaa
2 tl
garam masalaa
1 tl
chilijauhetta
1 tl
currymausteseosta
mustapippuria
150 g
smetanaa
Bruschetat:
1
pitkä patonki
oliiviöljyä
valkosipulinkynsi
Broilerinmaksa täyte:
150 g
broilerinmaksaa
1
pieni sipuli
oliiviöljyä paistamiseen
3 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
kapriksia
suolaa, mustapippuria
Oliivi-pähkinätäyte:
150 g
mustia kivettömiä oliiveja
20 g
saksanpähkinöitä tai muuta pähkinää
1
valkosipulinkynsi
0,5
sitruunan raastettu kuori
2 rkl
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Porkkanakeitto:
    Silppua sipulit ja kuori ja kuutioi porkkanat. Hienonna valkosipuli. Kuullota vihanneksia kattilassa hetki. Lisää kanaliemi ja anna kiehua noin 30 minuuttia. Lisää valkoviini, hunaja ja mausteet. Anna kiehua vielä noin 10 min. Lisää lopuksi smetana ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarjoile kuumana tai jäähdytä kylmäksi.

    Bruschetat:
    Leikkaa patongista ohuita siivuja. Sivele niille oliiviöljyä ja pyyhkäise pintaa valkosipulilla niin, että pinta saa valkosipulista makua. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

    Valmista täytteet etukäteen, ja täytä leivät vasta kun ne tulevat uunista.

    Broilerinmaksa täyte:
    Hienonna sipuli. Puhdista broilerinmaksa hyvin ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Kuullota sipulia hetki pannulla ennen kuin lisäät broilerinmaksan. Paista maksa kypsäksi. Lisää pannulla kaprikset ja kuullota vielä hetki. Hienonna kaikki ainekset tehosekoittimessa ja lisää tarvittaessa lisää oliiviöljyä, että saat notkeaa tahnaa. Nostele paahtuneen leivän päälle.

    Oliivi-pähkinätäyte:
    Hienonna ainekset morttelissa tai tehosekoittimessa hienoksi. Nostele paahtuneen leivän päälle.

Kommentit

    Näytä lisää