Juustopaisti

Ainekset

0,4 kg
naudan tai porsaan paistia
1 rkl
öljyä
9 dl
vettä
1-2 kpl
lihaliemikuutioita
0,5
purjo tai kokonainen sipuli
2
porkkanaa
50 g
palsternakkaa
1 rkl
maissijauhoa
1 dl
vettä
2 dl
kuohukermaa
suolaa
persiljaa hienonnettuna
250 g
leipäjuustoa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa lihat pieneksi kuutioksi. Esikäsittele ja paloittele kasvikset kuutioiksi. Ruskista lihat kevyesti pannulla, kaada osa vedestä pannulle ja kiehauta. Laita lihat ja vesi kattilaan kiehumaan ja kypsennä 1-1,5h. Lisää kasvikset ja lihaliemikuutio kun lihat ovat melkein kypsiä. Lisää kerma ja mausta. Suurusta tarvittaessa. Lisää leipäjuustokuutiot ja kuumenna, älä keitä. Tarjoa ruisleivän kanssa.

    Resepti: Merja Tomperi-Olkkonen lehtori, Järviseudun ammatti-instituutti

Kommentit

    Näytä lisää