Reseptit

Kukkakaalikeittoa ja paistettua Näsijärven kuhaa

Kukkakaalikeiton seuraksi sopii voissa paistettu kuha.

Ainekset

700 g
kukkakaalia
1,5 l
maitoa
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
currya
150 g
voita
1
iso nahallinen kuhafilee
kirkastettua voita
suolaa
pippuria

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa kukkakaali saman kokoisiksi nupuiksi ja hienonna sipulit. Kuullota 50 grammassa voita curry, sipulit ja lisää kukkakaalin nuput. Pyöräytä muutaman kerran ja lisää maito. Keitä nuput juuri ja juuri kypsiksi (ettei maku kärsi). Soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi voilla.

  2. Paloittele nahallinen kuhafilee särmiksi paloiksi ja leikkaa ruotorivi pois. Paista kirkastetussa voissa tai tavallisessa voissa kalaan rapea pinta. Tarjoile keitto kalan kera.


    Reseptit: Anu Antila, kokki, Ravintola Näsinneula

Kommentit

    Näytä lisää