Reseptit

Omenainen porsaspata punaisella riisillä ja kaneliletut

Ainekset

Possupata:
600 g
porsaan suikalelihaa
2 tl
curryjauhetta
2
sipulia
0,5
purjo
öljyä kuullotukseen
3
hapokasta omenaa
suolaa, pippuria
2 dl
omenamehua
2 dl
lihalientä
2 rkl
maizenaa
4 rkl
vettä suurustukseen
punaista riisiä tarjoiluun
Lettutaikina:
2 dl
maitoa
1 dl
vehnäjauhoa
1 kpl
kananmuna
1 rkl
sokeria
1 tl
kanelia
Karamellisoidut omenat:
3
hapanta omenaa
50 g
voita
0,5 dl
fariinisokeria

Valmistusohjeet

  1. Possupata:
    Hienonna sipuli ja purjo. Ja kuutioi omenat. Lisää öljyttyyn kasariin tai pannulle porsaanlihasuikaleet ja curryjauhe. Ruskista possusuikaleille kaunis väri ja lisää joukkoon sipuli, purjo ja omenasuikaleet. Mausta pippurilla ja suolalla. Anna muhia hetki. Kaada joukkoon omenamehu, lihaliemi ja suurusta tarvittaessa. Anna muhia vielä noin 10-15 min. Tarjoile punaisen riisin kanssa.

    Kanelilettuja ja karamellisoitua omenaa:
    Sekoita kulhossa maito, munat, ja vehnäjauho, sokeri ja kaneli. Anna taikinan turvota hetken aikaa ja paista siitä sitten lettuja.

    Kuori omenat ja kuutioi ne pieniksi kuutioiksi. Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon sokeri. Anna seoksen kiehahtaa ja lisää siihen omenakuutiot. Hauduta omenakuutioita pannulla miedolla lämmöllä niin että seos muuttuu kauniin kullan ruskeaksi. Varo ettei sokeri pala. Tarjoile omput lettujen kanssa. Tarjoile lisänä vaniljakastiketta.


    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää