Sitruunainen lohipasta ja tomaatti-sipulisalaatti

Ainekset

Lohipasta:
1
sipuli
1-2 tl
timjamia
4 dl
ruokakermaa
500 g
lohifileetä
1
sitruunan kuori ja mehu
suolaa
mustapippuria
tilkka oliiviöljyä
1
ruukku sitruunamelissaa
tagliatelle pastaa
parmesan juustoa
Tomaatti-sipulisalaatti:
3
reilua tomaattia
1
pieni punasipuli
ripaus sokeria
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Sitruunainen lohipasta:
    Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi tilkassa oliiviöljyä. Lisää pannulle timjami, sitruunamehu ja raastettu kuori sekä ruokakerma, kiehauta ja hauduta hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuutioi nahaton lohifilee pieniksi kuutioiksi. Sekoita lohikuutiot ja hienonnettu sitruunamelissa kuumaan kastikkeeseen, anna kiehahtaa nopeasti ja tarjoile keitetyn tagliatelle- pastan kanssa. Raasta pinnalle tuoretta parmesaania.

    Tomaatti-sipulisalaatti:
    Viipaloi tomaatit ja sipulit ohuiksi viipaleiksi. Laita sipulirenkaat pieneen kulhoon ja ripottele niille suolaa ja ripaus sokeria. Kun sipulit ovat pehmeitä, sekoita joukkoon tilkka oliiviöljyä ja mustapippuria. Asettele tomaattiviipaleet kauniisti lautaselle ja levitä päälle sipulit. Kaada kulhoon jäävä kastike päälle ja tarjoile.

    Reseptit: Teresa Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää