Lohimedaljongit, sitruunakastike ja paistetut vihreät tomaatit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lohimedaljongit, sitruunakastike ja paistetut vihreät tomaatit

18.9.2006 20:01

Ainekset

  • Lohimedaljongit:

  • 1 kg

    lohifileetä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • n.150 g

    Aura juustoa

  • Kylmä sitruunakastike:

  • 1 prk

    kermaviiliä

  • 1

    sitruunan mehu ja raastettu kuori

  • nippu ruohosipulia

  • 1 tl

    suolaa

  • Paistetut vihreät tomaatit:

  • 4

    kiinteää vihreää tomaattia

  • 1 dl

    grahamjauhoja

  • pari oksaa silputtua persiljaa

  • 0,5 tl

    chilijauhetta

  • ripaus suolaa

  • mustapippurirouhetta

  • 50 g

    voita paistamiseen

Valmistusohjeet

  1. Lohimedaljongit: Leikkaa lohi neljään tasakokoiseen palaan. Leikkaa kunkin palan keskelle viilto nahkaan asti ja käännä medaljongeiksi. Ripottele palojen päälle suolaa ja pippuria. Paista medaljongeille väri nopeasti parilalla tai pannulla ja nosta ne uunivuokaan. Ripottele päälle Aura-juustoa ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10 min. Kylmä sitruunakastike: Raasta sitruunan kuori ja purista siitä mehu. Silppua ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoile lohen kanssa. Paistetut vihreät tomaatit Sekoita keskenään jauhot ja mausteet persiljaa lukuunottamatta. Leikkaa tomaatit paksuhkoiksi siivuiksi ja kieritä jauhoseoksessa. Paista pannulla voissa molemmilta puolilta pari minuuttia. Ripottele lopuksi tuore yrttisilppu siivujen päälle. Reseptit: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit