Lohimedaljongit, sitruunakastike ja paistetut vihreät tomaatit

Ainekset

Lohimedaljongit:
1 kg
lohifileetä
suolaa
mustapippuria
n.150 g
Aura juustoa
Kylmä sitruunakastike:
1 prk
kermaviiliä
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
nippu ruohosipulia
1 tl
suolaa
Paistetut vihreät tomaatit:
4
kiinteää vihreää tomaattia
1 dl
grahamjauhoja
pari oksaa silputtua persiljaa
0,5 tl
chilijauhetta
ripaus suolaa
mustapippurirouhetta
50 g
voita paistamiseen

Valmistusohjeet

  1. Lohimedaljongit:
    Leikkaa lohi neljään tasakokoiseen palaan. Leikkaa kunkin palan keskelle viilto nahkaan asti ja käännä medaljongeiksi. Ripottele palojen päälle suolaa ja pippuria. Paista medaljongeille väri nopeasti parilalla tai pannulla ja nosta ne uunivuokaan. Ripottele päälle Aura-juustoa ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10 min.

    Kylmä sitruunakastike:
    Raasta sitruunan kuori ja purista siitä mehu. Silppua ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoile lohen kanssa.

    Paistetut vihreät tomaatit
    Sekoita keskenään jauhot ja mausteet persiljaa lukuunottamatta. Leikkaa tomaatit paksuhkoiksi siivuiksi ja kieritä jauhoseoksessa. Paista pannulla voissa molemmilta puolilta pari minuuttia. Ripottele lopuksi tuore yrttisilppu siivujen päälle.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää