Tofu-kaalikääryleet ja pähkinäperunamuusi

Kaalikääryleet voit tehdä myös kasvisversiona, kun laitat täytteeksi tofua ja sieniä. Kääryleet maistuvat pähkinäperunamuusin kanssa.

Ainekset

Tofu-kaalikääryleet:
1
iso kurttukaali
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
ruokaöljyä kuullotukseen
2 dl
sekalaisia sieniä
1 pkt
marinoitua tofua
100 g
soijajuustoa raasteena
suolaa
1 tl
timjamia
mustapippurirouhetta
voiteluun siirappia ja kasvislientä
Perunamuusi:
8
isoa perunaa
2 dl
kauramaitoa
2 dl
pähkinärouhetta
suolaa, mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Nämä reseptit sopivat vegaanin ruokavalioon!

    Tofu-kaalikääryleet:
    Poista kaalista kanta ja rikkinäiset päällislehdet. Keitä kaalia suolavedessä noin 15 min, kunnes lehdet irtoilevat pikkuhiljaa. Nosta kaali pöydälle ja irrota lehdet kaalikerästä.

    Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä pannulla. Silppua sienet ja lisää ne pannulle. Paista hetki kunnes sienistä on haihtunut nestettä. Murskaa tofu haarukalla hienoksi ja lisää se pannulle mausteiden kanssa. Kuullota hetki. Kaada täyte syvään kulhoon ja raasta joukkoon juusto. Sekoita hyvin.

    Täytä kaalinlehtiä tofutäytteellä ja kieritä ne tiukaksi rullaksi ja nosta uunivuokaan. Kaada uunivuoan pohjalle hieman kasvislientä ja valele kääryleet siirapilla.
    Paista 180 asteisessa uunissa noin 45 min - 1 h.
  2. Pähkinä-perunamuusi:
    Keitä kuoritut perunat kypsiksi. Kuumenna kauramaito ja kaada se perunoiden joukkoon. Vatkaa sähkövatkaimella perunat muusiksi ja sekoita lopuksi pähkinärouhe joukkoon.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää