Silakkapihvit ja punajuurta

Ainekset

Silakkapihvit:
700 g
silakkafileitä
1
punasipuli
tuoretta tilliä
100 g
yrttituorejuustoa
2 rkl
voita
2 dl
ruisjauhoja
suolaa
mustapippuria
Punajuuret:
5 kpl
raakaa punajuurta
2 rkl
voita
1 tl
timjamia
2 rkl
hunajaa/siirappia
2 dl
kasvislientä
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Silakkapihvit:
    Hienonna punasipuli ja kuullota se voissa pehmeäksi miedolla lämmöllä. Sekoita kulhossa hienonnettu tilli ja tuorejuusto. Lisää joukkoon jäähtynyt sipuli. Levitä silakkafileet leivinpaperin päälle ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Lusikoi joka toisen fileen päälle täytettä. Nosta päälle toinen filee ja pyöräytä pihvit ruisjauhoissa. Paista pihvit voissa pannulla kullan ruskeiksi sekä rapeiksi. Tarjoa perunamuusin sekä punajuuren kera.

    Punajuuret:
    Kuori ja raasta punajuuret ja kuullota raaste voissa kattilassa. Lisää kaikki mausteet ja lopuksi neste. Hauduta seosta niin kauan, että neste haihtuu ja punajuuri kypsyvät. Tarkista maku ja tarjoa silakoiden kanssa.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää