Kurpitsasosekeitto ja uunibanaanit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kurpitsasosekeitto ja uunibanaanit

29.9.2006 12:27

Ainekset

  • Kurpitsasosekeitto:

  • 500 g

    kurpitsaa

  • 1

    sipuli

  • pala palsternakkaa

  • pala juuriselleriä

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 0,5 tl

    muskottia

  • 2 tl

    currya

  • tilkka öljyä

  • 1 l

    kana- tai kasvislientä

  • 2 dl

    kuohu- tai ruokakermaa

  • suolaa

  • Uunibanaanit:

  • 2

    banaania

  • 1 dl

    siirappia

  • 1 dl

    pähkinärouhetta

  • 0,5 l

    nougat jäätelöä

Valmistusohjeet

  1. Kurpitsasosekeitto: Kuori ja paloittele kurpitsa, sipuli, valkosipulin kynnet sekä juurekset. Kuullota niitä öljytilkassa kattilassa mausteiden kanssa, jonka jälkeen lisää kanaliemi. Keitä keittoa niin kauan että kaikki raaka-aineet ovat kypsiä. Soseuta keitto ja lisää kerma. Kiehauta, tarkista maku ja tarjoa esim. paahdettujen leipäkrutonkien kanssa. Uunibanaanit: Halkaise banaanit pituussuunnassa kuorineen. Sekoita siirappi ja pähkinärouhe. Levitä seos banaanipuolikkaiden päälle. Gratinoi banaanit 200 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia. Tarjoile jäätelön kera. Reseptit: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit