Lammaskepakot ja punakaalisalaatti

Ainekset

Lammaskepakot:
400 g
lampaanjauhelihaa
1 dl
luonnonjogurttia
1
kananmuna
2 rkl
hienonnettua minttua
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 tl
jauhettua korianteria
2 tl
jeeraa eli juustokuminaa
2 tl
currya
1 tl
maustepippuria
suolaa
Punakaalisalaatti:
400 g
punakaalia
2
hapokasta omenaa
0,5 dl
punaviinietikkaa
1 rkl
fariinisokeria
1-2 dl
vettä
suolaa
mustapippurirouhetta
tilkka ruokaöljyä

Valmistusohjeet

  1. Lammaskepakot:
    Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota siinä mausteet sekä hienonnetut sipulit. Sekoita keskenään kananmuna, jogurtti sekä minttu ja yhdistä seos jauhelihan joukkoon. Lisää lopuksi taikinaan jäähtyneet sipulit ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta pitkulaisia kepakkoja varrastikkujen ympärille ja kypsennä 220 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

    Punakaalisalaatti:
    Suikaloi kaali ja kuullota suikaleita öljytilkassa kattilassa. Lisää etikka, sokeri sekä vesi ja anna kiehua 10 minuutin ajan, välillä sekoittaen. Suikaloi sillä aikaa omenat ja lisää punakaalisuikaleiden joukkoon. Hauduta n. 5 minuuttia. Tarkista maku ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää