Fetasilakat ja silakkakukkoset - Reseptit - Ilta-Sanomat

Fetasilakat ja silakkakukkoset

9.10.2006 8:32

Ainekset

  • Fetasilakat:

  • 500 g

    silakkafileetä

  • 100 g

    fetajuustoa kuutioina öljyyn säilöttynä

  • mustapippuria

  • 0,5 dl

    ruohosipulia silputtuna

  • 4

    murskattua hapankorppua

  • 3 rkl

    fetajuustopurkista öljyä

  • Silakkakukkoset:

  • 1 pkt

    valmista ruistaikinaa

  • 10 kpl

    aurinkokuivattuja tomaatteja

  • 500 g

    silakka fileetä

  • suolaa

  • mustapippurirouhetta

  • 100 g

    voimakasta juustoraastetta esim. mustaleima

  • tuoretta tilliä silputtuna

  • tuoretta timjamia silputtuna

Valmistusohjeet

  1. Fetasilakat: Mausta silakkafileet mustapippurilla. Murenna päälle fetajuustoa ja yrttisilppua. Nosta tyhjä filee täytetyn päälle. Nostele fileet voideltuun uunivuokaan vierekkäin. Sekoita hapankorppumuruseos ja noin 3 rkl fetajuustopurkin öljyä keskenään ja nostele muruseos fileiden päälle. Paista 225 asteessa noin 15 min. Resepti: Sophia Imam, Vantaa Silakkakukkoset: Sulata ruistaikina. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Suolaa ja pippuroi silakkafileet ja nosta niiden päälle tomaattisilppua, juustoraastetta ja silputtuja yrttejä. Taita silakaafileet kaksinkerroin. Kauli ruistaikina ja leikkaa siitä neliöitä. Nosta neliölle taitettu silakkafilee ja voitele neliön reunat vedellä, käännä neliö kiinni painellen reunat haarukalla tai sormin tiukasti kiinni. Paista noin 200 asteessa 30 min kunnes ovat kauniin värisiä. Resepti: Raimo Lång, Kiuruvesi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit