Reseptit

Fetasilakat ja silakkakukkoset

Ainekset

Fetasilakat:
500 g
silakkafileetä
100 g
fetajuustoa kuutioina öljyyn säilöttynä
mustapippuria
0,5 dl
ruohosipulia silputtuna
4
murskattua hapankorppua
3 rkl
fetajuustopurkista öljyä
Silakkakukkoset:
1 pkt
valmista ruistaikinaa
10 kpl
aurinkokuivattuja tomaatteja
500 g
silakka fileetä
suolaa
mustapippurirouhetta
100 g
voimakasta juustoraastetta esim. mustaleima
tuoretta tilliä silputtuna
tuoretta timjamia silputtuna

Valmistusohjeet

  1. Fetasilakat:
    Mausta silakkafileet mustapippurilla. Murenna päälle fetajuustoa ja yrttisilppua. Nosta tyhjä filee täytetyn päälle. Nostele fileet voideltuun uunivuokaan vierekkäin. Sekoita hapankorppumuruseos ja noin 3 rkl fetajuustopurkin öljyä keskenään ja nostele muruseos fileiden päälle. Paista 225 asteessa noin 15 min.


    Resepti: Sophia Imam, Vantaa


    Silakkakukkoset:
    Sulata ruistaikina. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Suolaa ja pippuroi silakkafileet ja nosta niiden päälle tomaattisilppua, juustoraastetta ja silputtuja yrttejä. Taita silakaafileet kaksinkerroin.
    Kauli ruistaikina ja leikkaa siitä neliöitä. Nosta neliölle taitettu silakkafilee ja voitele neliön reunat vedellä, käännä neliö kiinni painellen reunat haarukalla tai sormin tiukasti kiinni. Paista noin 200 asteessa 30 min kunnes ovat kauniin värisiä.

    Resepti: Raimo Lång, Kiuruvesi

Kommentit

    Näytä lisää