Jauhelihavuoka ja omenainen juurespaistos

Ainekset

Jauhelihavuoka:
1
sipuli
2
kokonaista raakaa punajuurta
4 rkl
raastettua piparjuurta
rypsiöljyä kuullotukseen
3 rkl
hunajaa
2 tl
meiramia
suolaa
mustapippurirouhetta
400 g
jauhelihaa
3
siivua ruisleipää
2 dl
lihalientä
1
kananmuna
Omenainen juurespaistos:
2
naurista
4
porkkanaa
2
hapanta omenaa
2 tl
timjamia
voita kuullotukseen
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Jauhelihavuoka:
    Liota leipää lihaliemessä noin 10 min. Silppua sipuli. Kuori ja raasta punajuuret ja piparjuuri. Kuullota pannulla hetki sipulia ja punajuuri raastetta. Lisää piparjuuriraaste, hunaja, meirami ja suola sekä pippuri. Sekoita pannulla kuullottuneet ainekset jauhelihan joukkoon, lisää pehmennyt leipä sekä kananmuna ja sekoita taikinaksi. Korppujauhota uunivuoka ja nosta taikina vuokaan. Paista 220 asteessa noin 40 min.

    Omenainen juurespaistos:
    Kuutioi juurekset ja omena. Kuullota niitä timjamin kera voissa pannulla niin, että ne pehmenevät. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää