Merimiehen sinisimpukat ja sinihomejuustolla gratinoidut sinisimpukat

9.10.2006 8:54

Ainekset

  • Merimiehensimpukat:

  • 2 kg

    tuoreita sinisimpukoita

  • 3 dl

    valkoviiniä

  • 3 dl

    kalalientä

  • 1 dl

    kermaa

  • 1

    sipuli

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • oliiviöljyä kuullotukseen

  • 4

    oksaa tuoretta timjamia

  • 3

    oksaa persiljaa

  • 1 dl

    persiljaa hienonnettuna

  • 2 tl

    suolaa

  • Sinihomejuustolla gratinoidut sinisimpukat:

  • 1 kg

    sinisimpukoita keitettynä

  • 1,5 dl

    sinihomejuustoa murusina

  • 2

    viipaletta vaaleaa leipää

  • 0,5 dl

    kermaa

  • 0,5 dl

    hienonnettua persiljaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Merimiehen simpukat: Pese simpukat ja rapsuttele kuoret puhtaaksi. Pilko sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita kattilan pohjalla hetki öljyssä. Lisää nesteeksi kalalientä ja valkoviiniä sekä kerma. Lisää timjamin ja persiljan oksat sekä suolaa. Lisää kiehuvaan liemeen simpukat ja kypsennä niitä noin 5 minuuttia. Ravistele välillä kattilaa. Viimeistele hienonnetulla persiljalla. Huom! vain auenneet simpukat ovat syötäviä. Sinihomejuustolla gratinoidut sinisimpukat: Irrottele kypsistä simpukoista päällimmäinen kuoren puolikas. Pane simpukat lautasille. Leikkaa leipäviipaleista kantit pois ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Sekoita niiden joukkoon kerma ja anna niiden leivän pehmitä hetki. Lisää loput ainekset ja sekoita tahnaksi. Laita seosta jokaisen simpukan päälle ja gratinoi 225 asteisessa uunissa n. 8 minuuttia. Tarjoile. Reseptit: Alex Nurmi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit