Ainekset
Merimiehensimpukat:
2 kg
tuoreita sinisimpukoita
3 dl
valkoviiniä
3 dl
kalalientä
1 dl
kermaa
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä kuullotukseen
4
oksaa tuoretta timjamia
3
oksaa persiljaa
1 dl
persiljaa hienonnettuna
2 tl
suolaa
Sinihomejuustolla gratinoidut sinisimpukat:
1 kg
sinisimpukoita keitettynä
1,5 dl
sinihomejuustoa murusina
2
viipaletta vaaleaa leipää
0,5 dl
kermaa
0,5 dl
hienonnettua persiljaa
mustapippuria
Valmistusohjeet
Merimiehen simpukat: Pese simpukat ja rapsuttele kuoret puhtaaksi. Pilko sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita kattilan pohjalla hetki öljyssä. Lisää nesteeksi kalalientä ja valkoviiniä sekä kerma. Lisää timjamin ja persiljan oksat sekä suolaa. Lisää kiehuvaan liemeen simpukat ja kypsennä niitä noin 5 minuuttia. Ravistele välillä kattilaa. Viimeistele hienonnetulla persiljalla. Huom! vain auenneet simpukat ovat syötäviä. Sinihomejuustolla gratinoidut sinisimpukat: Irrottele kypsistä simpukoista päällimmäinen kuoren puolikas. Pane simpukat lautasille. Leikkaa leipäviipaleista kantit pois ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Sekoita niiden joukkoon kerma ja anna niiden leivän pehmitä hetki. Lisää loput ainekset ja sekoita tahnaksi. Laita seosta jokaisen simpukan päälle ja gratinoi 225 asteisessa uunissa n. 8 minuuttia. Tarjoile. Reseptit: Alex Nurmi