Osso buco ja sienipolenta

Ainekset

Osso buco:
1,5 kg
naudan/härän potkaa
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
valkopippuria
1 tl
suolaa
voita
2 dl
paseerattua tomaattikastiketta
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
nippu tuoretta persiljaa
4
valkosipulinkynttä
4
salottisipulia
4
porkkanaa
3 dl
lihalientä
3 dl
valkoviiniä
3
laakerinlehteä
Sienipolenta:
2 dl
polentaryynejä
6 dl
lihalientä
kourallinen kuivattuja sieniä
lämmintä vettä sienten liotukseen
1
sipuli
suolaa, pippuria
voita kuullotukseen
parmesanraastetta kuorrutukseen

Valmistusohjeet

  1. Osso buco:
    Leikkaa potkaviipaleiden ulkoreunaan pari viiltoa, etteivät reunat nouse paistettaessa ylös. Sekoita lautasella jauhot ja mausteet. Jauhota viipaleet molemmin puolin ja ruskista yksitellen sulaneessa voissa padassa. Laita lihat pataan. Lisää mukaan paseerattu tomaattikastike, valkosipulit, sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä persiljasilppu. Lisää myös kuoritut, suikaloidut sipulit ja silputut porkkanat. Lisää vielä nesteet ja laakerinlehdet. Anna kypsyä hiljalleen kannen alla joko liedellä tai uunissa noin 170 asteessa 2-3 tuntia. Mitä pitempään haudutat ruokaa, sitä parempaa siitä tulee.

    Sienipolenta:
    Laita kuivatut sienet likoamaan lämpimään veteen.
    Kiehuta lihaliemi. Sekoita polentaryynit voimakkaasti vatkaten kiehuvaan nesteeseen. Anna hautua hetki.
    Purista sienistä ylimääräinen neste pois. Pilko sienet ja sipuli ja kuullota niitä voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kuullotetut sienet polentan joukkoon.
    Kaada polenta laakeaan vuokaan ja anna jäähtyä ja jähmettyä. Leikkaa polentalevystä paloja ja ripottele päälle parmesanjuustoraastetta. Paista palat voissa pannulla tai 200 asteisessa uunissa noin 5-10 min.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää