Andalusialainen tomaattikeitto ja riisitorttu - Reseptit - Ilta-Sanomat

Andalusialainen tomaattikeitto ja riisitorttu

22.10.2006 16:43

Ainekset

  • Tomaattikeitto:

  • 1 l

    paseerattua tomaattia

  • 2

    sipulia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1,5 dl

    pitkäjyväistä riisiä

  • 3 rkl

    tomaattipyreetä

  • 2 tl

    timjamia

  • 2

    persiljan oksaa

  • 1

    laakerinlehti

  • 2 rkl

    vehnäjauhoja

  • 2 rkl

    sokeria

  • 5 dl

    kanalientä

  • 1

    paprika

  • 1 pss

    pakastemaissia

  • 1

    sitruunan mehu

  • suolaa, pippuria ja ruokaöljyä

  • Riisitorttu:

  • 200 g

    valmista murotaikinaa

  • 4 dl

    risotto- tai puuroriisiä

  • 2

    kanelitankoa

  • 0,5 dl

    sokeria

  • 25 g

    voita

  • 2

    appelsiinin raastettua kuorta ja mehut

  • 1 l

    kulutusmaitoa

  • 2 isoa

    kananmunaa

  • pinnalle tomusokeria

  • tarjoiluun: kermavaahtoa

Valmistusohjeet

  1. Tomaattikeitto: Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää riisi ja pyörittele kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää tomaattipyree, timjami, persiljan oksa ja laakerinlehti ja hauduta hetki. Lisää myös paseerattu tomaatti sekä ripottele sekaan vehnäjauhot sekä sokeri. Kaada kattilaan kanaliemi. Hauduta n. 20 minuuttia ja poista persiljan oksa sekä laakerinlehti. Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi ja lisää se sekä maissi kattilaan. Lisää myös sitruunamehu sekä suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Hauduta vielä 10-15 minuuttia ja tarkista maku. Makea riisitorttu: Painele sulanut murotaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita taikinan päälle leivinpaperi ja kaada sille kuivattuja herneitä. Esipaista pohjaa 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Jäähdytä. Sulata kattilassa voi ja lisää kanelitangot sekä riisi. Kuullota hetki ja lisää joukkoon sokeri, appelsiinimehu sekä raastettu kuori. Sekoita kunnes appelsiinimehu on imeytynyt riisiin ja lisää sitten kuumennettu kulutusmaito. Hauduta ’riisipuuroa’ kunnes riisi alkaa hieman pehmetä mutta tuntuu silti vielä hampaissa. Jäähdytä. Sekoita joukkoon kananmunat ja kaada puuro esipaistetulle muropohjalle. Ripottele pinnalle tomusokeria ja paista piirakkaa 200 asteessa 20-30 minuuttia. Tarjoile kermavaahdon kera.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit