Täytetyt suolaiset ja makeat räiskäleet - Reseptit - Ilta-Sanomat

Täytetyt suolaiset ja makeat räiskäleet

27.10.2006 12:29

Ainekset

  • Lettutakina:

  • 5 dl

    maitoa

  • 2

    kananmunaa

  • 2 dl

    vehnäjauhoja

  • 0,5 dl

    ohrajauhoja

  • 1 tl

    suolaa

  • 50 g

    voita sulatettuna

  • Jauhelihatäyte:

  • 400 g

    jauhelihaa

  • 1

    sipuli

  • 200 g

    herkkusieniä

  • 100 g

    sinihomejuustolla maustettua tuorejuustoa

  • 1 tl

    rakuunaa

  • 2 dl

    cheddar- tai kermajuustoraastetta

  • tilkka ruokaöljyä

  • Omenatäyte:

  • 5-6

    omenaa

  • 100 g

    voita

  • 1 dl

    sokeria

  • 1 dl

    hasselpähkinärouhetta

  • 1 dl

    rusinoita

Valmistusohjeet

  1. Lettutaikina: Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota hetki ja paista siitä isoja räiskäleitä. Jauhelihatäyte: Hienonna sipuli ja herkkusienet. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja ruskista jauheliha. Lisää sipuli ja sienet ja paista miedolla lämmöllä kunnes sienistä on haihtunut neste. Lisää pannulle rakuuna ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi täytettä räiskäleille ja kääri rullaksi. Lado rullat uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste. Gratinoi 220 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Omenatäyte: Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi pannulla ja lisää sokeri. Anna sokerin sulaa voin joukkoon miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon omenat, pähkinärouhe ja rusinat. Pyöräytä hetki ja lusikoi täytettä Räiskäleille. Rullaa, ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoile hieman sulaneen vaniljajäätelön kanssa. Reseptit: Teresa Välimäki

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit