Kinkku-pekonikiusaus ja vadelmakiisseli

Ainekset

Kinkku-pekonikiusaus:
1 kg
perunoita
250 g
palvikinkkua suikaleina
1 pkt
pekonia
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2 dl
kermaa
3 dl
täysmaitoa
suolaa, mustapippurirouhetta
Vadelmakiisseli:
1 l
vadelmamehua tai vettä
1-2 dl
sokeria (riippuen mehun makeudesta)
2
tähtianista
200 g
pakastevadelmia
2 rkl
perunajauhoja

Valmistusohjeet

  1. Kinkku-pekonikiusaus:
    Kuori ja suikaloi perunat. Kuutioi pekoni ja paista se rapeaksi pannulla ja lisää lopuksi hienonnettu sipuli joukkoon. Paista hetki. Yhdistä perunasuikaleet, pekoni, sipuli, kinkku sekä mausteet ja sekoita hyvin. Kaada uunivuokaan ja lisää kerma-maitoseos. Kypsennä 200 asteisessa uunissa tunnin ajan.

    Vadelmakiisseli:
    Kiehauta kattilassa mehu, sokeri sekä tähtianikset ja lisää vadelmat joukkoon. Anna kiehua muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä. Sekoita sillä välin perunajauhot vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana kiisselin joukkoon. Sekoita muutaman kerran ja anna pulpahtaa mutta älä sekoita liikaa, ettei kiisselistä tule liisteriä. Tarjoile vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kera.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää